Volg ons

Zomer Tour 2023 - Mondial

Vandaag te gast geweest op de Mondial vlak bij Houten. Deze 9 holes baan is wel een uitdaging, een aantal holes zijn best lang die moeilijk te halen zijn in twee of drie slagen. Een klein gezelschap ging deze uitdaging aan en met het aankomende onweer was het nog spannend wanneer het los zou barsten en hoeveel regen er zou vallen. Achteraf gezien viel het best wel mee. De eerste flight heeft geschuild onder de bomen, omdat de schuilhut niet meer bestaat bij de green van hole 1. Flight 2 heeft er voor gekozen om direct naar het clubhuis te gaan en de laatste drie holes niet meer te spelen. Flight 3 en 4 konden wel schuilen in de verste schuilhut die achter op de baan nog wel er stond. Na een kwartier onweer en flinke regen konden we weer verder.

De baan lag er prima bij. De greens waren voor de regen best wel snel, na de regen iets minder, maar wel een prima rol. Het was toch wel lastig op de greens om te scoren, de slopes waren lastig te lezen, want er zijn 3 birdies gemaakt door: Robert, Chan en Jacqueline! Gefeliciteerd met jullie birdie en daarbij jullie birdievogel! De mooiste birdie werd geslagen door Jacqueline. Zij kreeg het voor elkaar om haar 3e slag op hole 5/14 over het water meteen in de hole te krijgen. De bal rolde mooi naar de vlag toe en was opeens weg! In de hole! Door deze mooie slag ben jij de birdiekoningin van de Mondial!

Doordat wij deze baan twee keer achter elkaar speelde, hadden wij ook twee kansen voor de Leary en Neary. De Leary op hole 5/14 was een prooi voor Chan. Hij sloeg zijn tweede slag bij de eerste ronde al zo dichtbij dat niemand daar nog aan kwam. Gefeliciteerd, Chan! Hij kreeg de sleeve GVN-ballen cadeau. De Neary was een stuk spannender, want hier stonden 4 namen op. Als eerste was het Robert, daarna Thomas en als derde Erik, maar op de tweede rondgang sloeg hij toe en kreeg zijn bal het dichtsbij: Frans! Gefeliciteerd, Frans! Hij kreeg ook een sleeve GVN-ballen cadeau.

Het podium

De uitslag was even een lastige puzzel en ging niet helemaal als we gewend zijn. Het systeem had de playinghandicap niet goed verwerkt, hierdoor moest ik twee keer opnieuw beginnen met de uitslag. Gelukkig had Chan een goede playinghandicap startlijst uitgeprint en meegenomen die ik voor de juiste uitslag mocht gebruiken. Nu staat het goed op de site en zijn de juiste punten verwerkt voor het klassement.

Op de 3e plaats met 88 bruto en 77 netto: Robert! Hij koos het koeltasje van GVN en de koelhandoek met daarbij de sleeve GVN-ballen. Er waren 2 leden die ook 77 netto hadden, maar helaas een iets hogere handicap.

Op de 2e plaats met 86 bruto en 75 netto: Arno! Ik heb mijn prijs weggegeven aan de nummer 4: Chan. Hij kreeg de GVN beker.

Op de 1ste plaats met 86 bruto en ook 75 netto: Thomas! Doordat Thomas zijn handicap net iets lager is heeft hij deze ronde gewonnen. Hij koos voor de paraplu met de GVN-ballen.

Heren gefeliciteerd met jullie podium, goed gedaan!

Het was na onze ronde erg rustig in het clubhuis. Wij waren de enige groep die iets gedronken hebben en aanwezig waren in het clubhuis. Frans, Jacqueline en ik zijn nog wel gaan eten aan de andere kant van de snelweg bij Loetjes en dat smaakte ons uitstekend.

Bedankt voor jullie komst naar de Mondial en voor jullie gezelligheid! Graag tot de volgende keer!

Met vriendelijke golfgroet,

Arno.

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfclub van Nederland?

Lidmaatschappen