Volg ons

Zomer Tour 2023 - Dorhout Mees

Dorhout Mees was vroeger 1 van de grootste golfcomplexen in Nederland. In de afgelopen jaren is de zonnepaneel opgerukt met get gevolg dat grond anders ingericht wordt door eigenaren en exploitanten. Zo ook bij Dorhout Mees. en trouwens ook verderop bij Harderwold golf.
Wat over is gebleven bij Dorhout Mees is een 9 holes baan en een kleine driving range. 
De 9 holes beschikken wel over 18 verschillende afslagplaatsen voro geel en rood hoewel je van de tee kleuren zwart en goud en paars en zilver speelt.
Het verschil tussen de afslagplaatsen is op sommige holes groot en verrassend. Speel je de eerste negen een par 3 voor de heren van 199 meter, op de 2e negen is die dan 150 meter. Of een par 4 van 414 meter welke bij de 2e doorkomst een par 5 van 429 meter is. 
Je speelt echt 18 verschillende holes ook al loop je 2 keer hetzelfde rondje.

Omdat dit voor een aantal spelers een hernieuwde of eerste kennismaking was stonden er 18 spelers op de deelname lijst. Helaas op het laatste moment een drietal afzeggingen waardoor we met 15 spelers de baan in gingen.
De baan was nat na alle regen van de afgelopen periode. Ook gedurende de ronde kwam er nog het nodige naar beneden. De baan spelede lang. Weinig rol op de faiways. Welke er prima bij lagen. Uiteindelijk waren we toch in 4 uurtjes rond.
De baan is niet overdreven lang. Tussen de holes is vaak voldoende ruimte om je bal terug te vinden. Maar net aan de buitenkant van de baan is het over en uit. Dan is je bal weg in het hoge gras.
Andere karakteristiek van de baan zijn de glooiende greens. Op een aantal holes, bijvoorbeeld 1/10 en 9/18, zal je bij het aanspelen van de green geen fouten moeten maken anders blijft er een uitdagende downhill chip of put over die lastig te stoppen zal zijn. 

Maar goed. Ondanks het wisselvallige weer, de af en toe stevige wind en de onbekendheid met de baan is er toch door een aantal spelers zeer goed gescoord. Totaal 8 spelers die 1 of meer birdies wisten te maken. Jeroen (2x) en Willem Jan (3x) en Arno (3x) de grootverdieners. 
De leary, als hole 2 is het 366 meter voor de heren maar als hole 11 nog maar 288 meter, was voor Henk. De neary op 9 en 18, 2x kans dus, was eerst voor Idzerd maar Arno wist deze op 18 nog te verbeteren. 

En dan de uitslag. Op de derde plaats Ed Petersen met 86 bruto en 72 netto (bij 3/4 verrekening). Tweede plaats André Hogenkamp met een mooie 79 bruto en 69 netto. De eerste ronde ooit van André onder de 80. 
En de eerste plaats voor Arno die ook een mooie sub-80 bruto ronde wist te maken. Een fraaie bruto 77 en daarmee ook een 69 netto. De beste ronde tot nu in de 'golfcarriere'.

Gefeliciteerd heren met de mooie scores. 

Dank aan de medewerkers van Dorhout Mees voor een eerste fijne kennismaking. Het was een heerlijke dag. We komen zeker terug. Hopelijk zijn dan wel de kogels op ;-)

Komend weekend, op zaterdag 19 augustus, spelen we een ronde op Reymerswael. Voor 24 deelnemers begint op maandag de 21e de Denemarken tour. 
Het weekend van 26 en 27 augustus spelen we op De Gelpenberg en Landgoed Bleijenbeek. Er is nog plek. Schrijf je nu !

En in het eerste weekend van september spelen we weer het rondje Amsterdam van de Spang Makandra Cup. Drie dagen golfen voor het goede doel op Waterland, Spaarnwoude en De Purmer.
Zie de golfkalender voor alle details. 

Groet,
Hans

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfclub van Nederland?

Lidmaatschappen