Volg ons

WT 2023 Finale - Bentwoud

Na 17 speelrondes was het afgelopen zaterdag zover. Op golfbaan Bentwoud verschenen 21 spelers aan de start voor de finale van de winter tour 2022-23.
Gedurende het seizoen konden een aantal rondes helaas niet doorgaan vanwege de weers- en baancondities. Maar uiteindelijk 17 voorrondes waarin punten verdiend konden worden voor het klassement. Tijdens de finale vielen er dubbele punten te verdienen.
Theoretisch zou dan de top 10 nog een (kleine) kans maken op de eindoverwinning of één van de andere plaatsen op het podium.

Op een klein buitje na was het heerlijk golfweer. Op zeker moment konden de extra laagjes weer uit.
De baan lag er voor de tijd van het jaar prima bij. De fairways nog nat, de greens al met goede rol en snelheid. Het speeltempo deze ronde was prima. Binnen de 2 uur doorkomst en rond de 4 uur binnen.

Twee speciale verrichtingen deze ronde. De leary op A7 was voor Jan-Pieter Hak. De neary op B3 was voor Keith.

Niet veel birdies deze ronde: Hans, Ton, Leen en Jan-Pieter wisten elk een birdie te scoren.

De dag uitslag voor de finaleronde als volgt: op de derde plaats Jan-Pieter met 78 bruto en 74 netto. Jenny, Yvonne en Idzerd kwamen ook binnen met een 74 netto.
Tweede deze finaleronde was Ton Koeleman. Met een bruto score van 90 kwam hij uit op 72 netto.
De speler die vandaag met afstand wist te winnen? Hij begon de ronde met het idee dat een goede eindklassering in het klassement niet echt meer mogelijk zou zijn. Dus had hij het doel gezet op de dagzege. Je weet maar nooit.
Nou, die gedachte heeft hij waargemaakt want met 94 bruto en 66 netto was Rob “Rokie” de Kievith absoluut de beste. Gefeliciteerd Rob en de andere winnaars!

En dan het eindklassement. Vooraf aan de ronde werd er druk gespeculeerd wie de uiteindelijke kampioen(e) zou worden. Met de dubbele punten, het constante spel van de spelers, was de verwachting dat het toch wel tussen de aanwezige top 3 zou gaan.
In de laatste flight was Yvonne na de eerste 5 holes nog niet echt op dreef, en Jeroen ging ook nog niet super. Alleen Rob K. liep al lekker.
Na binnenkomst van de flights en het invoeren van de kaarten was het erg spannend.

Uiteindelijk hadden we voor de 2e en 3e plaats in het klassement een ex-aequo. Op de derde plaats Yvonne Kleihorst met 265 punten uit de beste 6 scores inclusief de finale dag.
Tweede plaats voor Jeroen Snelders. Ook dus met 265 punten.

De uiteindelijke winnaar van de Winter Tour 2022-2023 is Rokie! Met de dag overwinning en de 100 punten ging hij van de 9 plaats, bij het begin van de finale, naar de hoogste trede op het podium.
Met 2 overwinningen en een 2e plaats heeft in 7 wedstrijden 279 punten bij elkaar gespeeld.
Gefeliciteerd Rob met de eindoverwinning! De fraaie iGolf wintercup kan een mooi plekje krijgen thuis.
De top 3 van de winter tour zijn hiermee als eerste spelers geplaatst voor de GVN Masters op 14 oktober op De Turfvaert.

Dank aan alle deelnemers voor de deelname aan deze winter tour.
Op 14 mei gaan we van start met de zomer tour van dit jaar. Hou de golfkalender in gaten voor alle evenementen waaronder de Spang Makandra Rotterdam driedaagse voor het goede doel op 8,9 en 10 april. Schrijf je nu in.

Groet,
Hans

ps : meer foto's van de finale en andere GVN evenementen op de facebook pagina van Rokie

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfclub van Nederland?

Lidmaatschappen