Volg ons

Wintertour 2021/22 - Westwoud

Op 24 Oktober ging de GVN/iGolf Wintertour van start, met de 1e ronde op Westwoud.

Het leek nog meer op een mooie herfstdag, lekker zonnetje, wind in het open gedeelte van de baan zeker aanwezig. En de nodige blaadjes die van de bomen waren gevallen.

Het laagstaande zonnetje, en ook de blaadjes maakten het af en toe lastig om goed te zien waar je bal terecht kwam. Tel daar de wind bij op, en af en toe zorgde die er voor dat de bal minder ver kwam dan je dacht, of andere afwijkingen had.

Daarom ook geen superscores van mensen die onder hun handicap hadden gelopen.

Als wedstrijdleider was het voor mij voor het eerst dat ik Westwoud heb gespeeld, maar zeker niet voor het laatst. Niet de makkelijkste baan, maar wel een leuke afwisselende baan.

Omdat ik de baan niet goed kende, had ik (onbewust) gekozen voor lastige holes voor de neary en leary. Neary op strokeindex 16, klonk als een van de makkelijke holes van de baan, die ook niet al te lang was. Ter plekke kwam ik er achter dat er op deze par-3 een boom flink in de weg staat, waar je over of onder door moet. Tel daar bij nog een bunker voor de green. En het resultaat was dat er van de wedstrijd slechts 1 iemand in slaagde de bal in eens op de green te slaan. (en ook mooi bij de vlag) Dus neary voor Mirjam.
Leary was op papier ook geen lastige hole, korte par-4 van nog geen 300 meter voor de heren, en 255 voor de dames. Maar vereiste wel een goede slag naar de dogleg, en dan had je nog kans dat er weer een boom voor je neus stond bij de approach. Uiteindelijk niemand in 2 op de green, dus de leary prijs gaat weer terug de kast in. En dan te bedenken dat het (volgens de strokeindex) de makkelijkste par-4 van de baan was.

Dagwinnaars waren, Omaira met een mooie 73 netto, gevolgd door Mark met 74, en Micha met 75.

Tot de volgende WT ronde,

Groet,
Martin

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfclub van Nederland?

Lidmaatschappen