Volg ons

Winter Tour 2021-22: Gelpenberg

Was het gisteren op De Breuninkhof nog grauw en grijs, op de Gelpenberg was het juist zonnig. Wel wat frisser dan op de zaterdag en 3 keer moest de paraplu op gestoken worden. Maar uiteindelijk was het een heerlijke ronde.

Op de Gelpenberg wil de rough nog wel eens spelbreker zijn. Net iets buiten de fairway en je loopt kans de bal niet meer terug te vinden. Er zijn toch ook hier weer aantal ballen op die manier verloren gegaan. Op de Gelpenberg speelt men in de wintermaanden altijd van de blauwe en oranje afslagplaatsen. Een aantal dames koos ervoor om van blauw te spelen. De baan is dan nog steeds zo’n 5500 meter. De baan is flink in onderhoud. Hole 4, normaal en par 5 van 412 meter van blauw, was nu ingekort tot ongeveer 300 meter. Meer een korte(re) par 4 dus. Maar ja als je dan een drie maakt op de hole dan staat er in feite een “eagle”. Arno en Martijn konden beide die 3 noteren.

Totaal 11 spelers die 1 of meerdere birdies wisten te maken. Nick, Richard, Thomas en Frans wisten elk zelfs 2 birdies te maken. En Leen kon zelfs drie cirkeltje op de kaart noteren.

De uitslag van deze heerlijke golfronde: derde met 91 bruto en 75 netto was Suzanne. Op de tweede plaats Jenny met 104 bruto en netto 74.
Winnaar vandaag, en daarmee verdient hij 50 punten voor het klassement, was Arno. Een prima 85 bruto en 72 netto. Gefeliciteerd allen.

Dank aan eenieder die de lange reis naar Aalden heeft gemaakt. Helaas ligt voor de meeste leden deze fraaie baan niet om de hoek anders kwamen we hier wel vaker. In het nieuwe jaar gaan we kijken of we nogmaals een leuk dubbel weekend kunnen organiseren.

Groet,
Hans

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfclub van Nederland?

Lidmaatschappen