Volg ons

Winter Tour 2021-22: Scherpenbergh

Beste leden en andere geinteresseerden,

Vandaag, 27 februari, op 'zondag waren wij te gast op de Scherpenbergh voor onze 18 holes wedstrijd. Altijd een leuke baan om te spelen met een stralende zon de hele dag. In de vroege ochtend was alles nog wel bevroren, maar toen wij van start mochten was alles prima. Prima condities, greens waren best snel, dus lekker scoren. In het verleden is hier door veel leden heel goed gescoord. Zouden we vandaag een score onder de 70 netto krijgen?

Helaas op het laatste moment toch een afmelding van Martin v d G: Hij heeft te veel last van een oorontsteking. Vanuit hier: Beterschap, Martin, hopelijk zien we je snel weer op de golfbaan.

In totaal zijn er 13 birdies gemaakt. Meerdere leden deden een gooi om vandaag voor de titel Birdiekoning(in) te gaan. Uit het verleden weten we dat je met 1 birdie goed op weg bent, maar bij lange na niet Birdiekoning/koningin kan worden. Natuurlijk een prima prestatie van Rogier, Henk en Frans, want zij hadden allen 1 birdie! Gefeliciteerd met jullie birdiebal! Dan een groepje met 2 birdies, te weten: Chan, Niels en Jeroen! Heel goed gedaan heren! Helaas niet genoeg om birdiekoning te worden, maar wel een mooi aandenken, want allen kregen een Xperon birdiebal van onze sponsor 54Down cadeau! Maar dan de enige en echte en terechte Birdiekoning van vandaag: Martin! Hij wist het voor elkaar te krijgen om 4 !!!! birdies te maken in deze ronde. Fantastisch gedaan, Martin! Gefeliciteerd met je birdiebal!

De bijzondere verrichtingen deze keer voor de flights van starthole 1 aan het einde van de ronde en voor de flights startend van 10 ongeveer in het midden van de ronde. Uit flight 4, starthole 10, heeft deze persoon een prachtige slag gemaakt op hole 15 en hiermee de Neary behaald: Jeroen! Gefeliciteerd, Jeroen, goed gedaan! Hij kreeg een sleeve GVN ballen cadeau. Jeroen had op hole 17, de Leary, ook al 2 fantastische slagen en mocht zijn naam op het briefje schrijven. Helaas voor Jeroen waren er nog 4 flights die hierlangs moesten komen en de kans dan groot is dat iemand anders dichter bij de hole komt in 2 slagen. Uit flight 1, starthole 1, kwam die andere persoon met een betere, briljante slag naar de green: Rogier! Hij heeft de Leary gewonnen! Gefeliciteerd, Rogier! Hij ontving ook een sleeve GVN ballen cadeau.

De uitslag:

Meestal een goede lage score moet je hier maken om kans te maken op de overwinning, maar vandaag waren de omstandigheden toch iets lastiger dan in de zomer, dus waren de scores ook iets hoger. Natuurlijk niet minder knap van deze top drie:

Op de 3e plaats met een 78 bruto en 75 netto, de birdiekoning van vandaag: Martin! Martin koos voor het Jubileumhanddoekje. En ontving ook nog een sleeve ballen.

Op de 2e plaats met 87 bruto en 73 netto: Chan! Chan koos voor een mooie Jubileumcap bij de sleeve met ballen.

De 1ste plaats met 88 bruto en 70 netto: Mladen! Als enige vandaag een handicapverbetering, heel goed gedaan! Mladen koos voor de felbegeerde Jubileumparaplu.

Heren gefeliciteerd, een knappe prestatie en lekker veel punten voor het klassement erbij! Mladen stormt de top 5 binnen met deze mooie overwinning. In de laatste 3 wedstrijden is hij 1ste, 3e en weer 1ste geworden. Hij is in vorm!!! Wie gaat daar bij de volgende wedstrijd een stokje voor steken?

 Bedankt voor jullie enthousiasme en komst naar de Scherpenbergh en graag tot de volgende keer.

Nog een klein woord voor Jenny: Vanwege een armblessure moet zij nog lang revalideren, maar vandaag was ze wel gezellig mee met ons aan het lopen, genietend van de zon, natuur en de mooie en minder mooie slagen van de flight. Ik vond het leuk om weer samen over de golfbaan te lopen met je. Bedankt voor je komst en gezelligheid!

 Met vriendelijke golfgroet,

Arno.

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfclub van Nederland?

Lidmaatschappen