Volg ons

WAGC Qualifier - De Haenen

Op zondag 1 augustus stond alweer de derde iGolf qualifier voor het World Amateur Golfers Championship op het programma. Deze keer waren we te gast op Golfpark De Haenen, waar alles zoals gewoonlijk weer tot in de puntjes verzorgd was.

Qua weersvoorspelling zag het er niet al te best uit en de hele ochtend regende het pijpenstelen. Maar toen wij om 13.00 uur van start gingen, werd het droog en kwam er zelfs nog een aangenaam zonnetje bij. Kortom, prima omstandigheden om voor mooie scores op deze leuke baan. En dat gebeurde ook!

Maar liefst 5 spelers wisten een netto score onder de 70 binnen te brengen. En de top 3 scoorde zelfs allemaal een netto 66! Voor de uitslag kijken we bij een gelijke stand naar de handicaps en daarmee was dit de uitslag:

1. Daan de Bruin 69-66
2. Sunil Badloe 84-66
3. Micha Jongkind 86-66

Van alledrie natuurlijk een prachtige prestatie, maar de ronde onder par van Daan is voor velen toch iets waarvan de meesten van ons alleen maar kunnen dromen. 

Dat geldt ook voor de prestatie van Ton Overwater. Op de lastige par-3 zevende hole hadden we wind tegen en stond de vlag op een hele moeilijke positie achter het water. Geen probleem voor Ton, hij maakte er gewoon een hole-in-one. Gefeliciteerd Ton!

Verder noteerden we nog een hele trits birdies (waarvan maar liefst 4 voor Daan) en speelden we natuurlijk ook om de neary en de leary. De leary op hole 11 was voor Kris Harpal en de neary konden we helaas niet uitreiken omdat het kokertje halverwege de ronde was verdwenen.

Al met al was het weer een prachtige golfdag, waarin er ook weer een flink aantal punten voor het klassement werden verdiend. Daarin gaat Cees Bos nu aan de leiding, voor Francine Kruyt en Sunil Badloe. Het complete klassement vind je hier.

Helaas was er ook minder goed nieuws te melden. Afgelopen week kwam vanuit de WAGC organisatie de bevestiging van wat we al een beetje zagen aankomen. Omdat de COVID-19 pandemie nog lang niet overal onder controle is, kan er in 2021 helaas wederom geen wereldfinale in Cancun plaatsvinden.

Maar dat betekent niet dat we deze qualifiers voor niets spelen, want de top 5 van het eindklassement is verzekerd van een plaats in de Nederlandse finale van 2022. Dus schrijf je nu in voor de volgende ronde, die is vrijdag 13 augustus op Golfpark Almkreek.

Groeten,
Dylan en Hans

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfclub van Nederland?

Lidmaatschappen