Volg ons

TsjechieXperience ZT - Gelpenberg

Deze keer een verre bestemming voor de meeste, dus worden er plannen uitgevoerd om maar meteen er een heel weekend van te maken in het mooie Drentse land. Willem Jan, Caroline, Jenny en Ton waren eerst op de Drentse gaan spelen met een overnachting in een van de golflodges en dan op zondag de Gelpenberg.
Glenn en Shanky vonden het ook er leuk om het hele weekend te golfen, maar vonden het meer een uitdaging om het iets verder van elkaar te houden. Onder het motto: Dan zie je nog iets van Nederland. Eerst even in Goes spelen en daarna lekker nog even de Gelpenberg met GVN. Echte levensgenieters!

De Gelpenberg ligt er goed bij. De fairways waren lekker dik in het gras en de greens waren goed. Ondanks de voorspellingen dat het zou gaan regenen, was het in Drenthe prima weer. De zaterdag was met een zonnetje soms zelfs warm en zondag begon het bewolkt met een kleine bui aan het begin van onze ronde, maar daarna werd het steeds beter. Zo zie je maar weer: Het weer valt niet te voorspellen!

Met 17 mannen en vrouwen gingen wij de baan om 12.00 uur. Kees en Filip mochten als eerste weg. Filip, introducee van Kees, is lid van de Gelpenberg en zou wel even de baan afbreken! ;-)  Helaas moest hij zijn poging staken na 9 holes met een liesblessure. Sterkte Filip! Kees had daarna een hele goede caddy voor de rest van de ronde!
Willem Jan was op de zaterdag al lekker bezig met een 72 netto op de Drentse, maar vandaag gewoon weer top aan het spelen (zie uitslag). Vandaag was hij heel scherp met zijn approach slagen en met 3 birdies deed hij het erg goed. Maar dat had zomaar anders kunnen wezen: Op hole 2, par 3, sloeg hij zijn bal tegen de pin en die ging er bijna in voor een hole in one! Wauw!!! Maar daar bleef het niet bij: Op hole 10 sloeg hij zijn approach op een paar centimeter langs de hole voor bijna een eagle! Erg mooi om te zien!

Jenny is na deze ronde echt in topconditie met dank aan de wespen. Zij had een lekker luchtje op gedaan vanmorgen en de wespen vonden die ook erg lekker, daardoor moest ze soms zo hard rennen om de wespen van zich af te houden dat ze een dubbele ronde heeft gelopen vandaag.

Met 3 birdies was Willem Jan natuurlijk de birdiekampioen, hij kreeg een birdiebal mee. Maar er waren nog twee heren die een birdie wisten te maken: Henk en Jeroen! Gefeliciteerd heren! Ook zij kregen een birdiebal mee naar huis.
Shanky had op zaterdag al lekker gespeeld in Goes en vond dat een erg mooie baan. Vandaag ging het weer lekker: Met 94 bruto en 75 netto, op de 3e plaats: Shanky! Hij kreeg 6 Redlineballen cadeau!
Willem Jan werd 2e met 81 bruto en 73 netto. Hij kreeg 6 redlineballen en de pitchfork!

Met 1 slag beter: 85 bruto en 72 netto: René!!! Met een goede stabiele ronde wist René de winst te behalen op deze mooie baan. Lekker veel parren gemaakt en weinig foutjes dan kom je er ook! Goed gedaan! Hij kreeg de doos met de Redline tour ballen, beschikbaar gesteld door TsjechieXperience, cadeau!

Heren, gefeliciteerd!

Met een ronde rond de 4 uur iedereen binnen is heel goed en met een snelle, strakke prijsuitreiking na afloop, bleef het nog lang onrustig in het clubhuis. Met 12 personen, die bleven eten, konden we nog gezellig na kletsen voordat we de lange terugreis toch echt moesten beginnen.

Dank voor jullie komst en graag tot de volgende keer!
We spelen nog 3 rondes voor de TsjechieXperience Zomer Tour alvorens we op 4 oktober de finale spelen. Schrijf je snel in er zijn nog beperkt plaatsen beschikbaar.
5 september Bentwoud (8 plaatsen), 19 september Best (9 plaatsen) en als laatste 26 september Turfvaert (15 plaatsen).

Met vriendelijke golfgroet,
Arno Joosen.

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfclub van Nederland?

Lidmaatschappen