Volg ons

TsjechieXperience ZT Finale - Almkreek

Officieel zouden we op 9 mei beginnen met de TsjechieXperience zomer tour maar dat weekend konden we nog net niet de baan in. Per 11 mei was het weer mogelijk na ongeveer 8 weken geen bal geslagen te hebben. Maar uiteindelijk gingen we op 21 mei van start voor een serie van 16 Zomer Tour wedstrijden met uiteindelijk de grote finale.
Een finale voor de “top 30” van het klassement. Uiteindelijk waren we afgelopen zondag met 27 spelers op Golfpark Almkreek. Hier wel de horeca “gewoon” open en voor ons een aparte ruimte beschikbaar. Prima geregeld weer.
Er stond een stevige bries en bij het begin van de ronde ook het nodige gespetter maar echt nat zijn we toch niet geworden. Later in de ronde kwam er zelfs een mooi zonnetje door. Maar ja die wind, die maakt het toch wel erg lastig op een baan als Almkreek. Is het niet het water dat loert op de afzwaaier, ook de struiken slokken de afzwaaiers graag op. De bal is vaak toch verloren.

Birdies deze keer voor Marc, Mark, André, Willem Jan, Jeroen, Patrick en Thomas. Allen 1 birdie gemaakt. Glenn deze keer de Birdie King met 2 birdies.
De opzet van de finale is dat op basis van de ranking spelers extra slagen meekrijgen. Ook nu bleek weer dat het dan niet een zekerheid is dat de speler die de meeste slagen mee krijgt er met de overwinning vandoor gaat.
De scores, mede door de weersomstandigheden waren zeer gevarieerd. In de 90 netto maar ook mooi laag in de 70.

En dan de uitslag. De 3 heren uit de laatste flight die de meeste slagen mee kregen wisten zich in de top 5 te spelen. Thomas eindigde als vijfde met 98 bruto en 74 netto. Vierde paats voor Jeroen met 90 bruto en een 74 netto. Vervolgens verrassend, dat vond hij zelf, Arno op de 3e plaats met 87 bruto en 71 netto. Patrick had ook een 71 netto maar door de lagere handicap werd hij tweede.
Maar de winnaar van de TsjechiëXperience Zomer Tour 2020 is Rayen Bindraban. Hij wist de beste bruto score van 86 binnen te brengen en daarmee een knappe 68 netto. Gefeliciteerd Rayen, Patrick en Arno met jullie podium plaatsen. De glazen trofee kan thuis op het dressoir en de Redline ballen kunnen in de tas. Onze winnaar mag zelfs voor 150 euro aan Redline ballen aanschaffen!

Komende week spelen we met de kampioenen van dit jaar de GVN Masters op Golfpark De Turfvaert. Uiteindelijk is er dan één kampioen die zich een jaar lang de GVN Master kan noemen.
De week daarna gaan we alweer van start met de Winter Tour. Gezien de huidige situatie met de Corona protocollen en de horeca op de banen is het aantal deelnemers daar enigszins beperkt. Indien mogelijk dan proberen we capaciteit per wedstrijd uit te breiden daar de meeste van de wedstrijden al flink overschreven zijn.
Voor nu dank aan eenieder die meegedaan heeft aan de zomer tour. De warme(re) kleding kan nu in de tas voor de winter tour.

Groet
Hans

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfclub van Nederland?

Lidmaatschappen