Volg ons

Spang Makandra Cup 2020

Voor de zesde keer mochten wij voor initiatiefnemer Glenn Moestadja de Spang Makandra Golf Cup organiseren. Een prachtig driedaags toernooi waarin het vooral gaat om het goede doel: De Antoni van Leeuwenhoek Foundation.

En dat hadden de deelnemers goed begrepen! Door massaal loten te kopen, mee te doen aan de Skins game en aan de Hole-in-One Challenge en ook door spontane donaties kunnen wij dit jaar een recordbedrag van maar liefst 12.500 euro schenken aan de AVL Foundation. Namens Glenn willen wij iedereen die hieraan heeft bijgedragen heel hartelijk bedanken!

Het toernooi begon op vrijdag 11 september op Golfbaan Waterland Amsterdam, waar we met 56 spelers aan de start stonden. Met mooi weer werd er goed gescoord en aan het einde van de dag deelden Patrick Groen en Jan Brehm de eerste plaats met een score van 73 netto. Winny Muller maakte 75 netto en werd daarmee derde van de dag. En passant maakte Patrick ook nog even een Eagle op de korte par-4 14e hole.

Op dag 2 stond De Hoge Dijk op het programma. Het weer was iets minder dan voorspeld, maar we mochten nog steeds niet klagen. De baan was in prima conditie met razendsnelle greens. Dat was voor veel van de 64 deelnemers even wennen, maar voor sommigen ook helemaal niet. Glenn maakte zelf de derde score van de dag met 71 netto en Chris Breider werd tweede met 70 netto. Maar de grote winnaar op 'moving day' werd Rob Moesafir, die slechts 67 netto nodig had!

En dan de finale op Golfbaan Spaarnwoude. Chris Breider ging als klassementsleider de baan in, maar de verschillen in de top waren niet heel groot, dus het kon nog spannend worden. Zeker omdat de startlijst op basis van het klassement was gemaakt en de toppers dus bij elkaar waren ingedeeld in de laatste flight. Daar had Chris dus gezelschap van Rob, Patrick en Winny. Maar, ondanks een kleine inzinking op de tweede 9 wist Chris moedig stand te houden en werd hij de zesde winnaar van die prachtige Spang Makandra Cup. Gefeliciteerd Chris!

In de strijd om het zilver en brons kwamen de verrassingen uit de voorgaande flights. Shyam Asarfi, Omaira Wallé en Wim de Gids zetten alle drie een netto 70 op de kaart en werden daarmee de dagwinnaars. Hierdoor steeg Shyam naar de tweede plaats in het totaalklassement en Wim de Gids werd daarin derde.

Na de uitreiking van de prijzen van hoofdsponsor Go4Golf Reizen en de overhandiging van de beker door de kampioen van 2019 Willem Jan Repko, was het tijd voor de trekking voor de grote hoofdprijs van de loterij. Claudia Berenstein van de AVL Foundation haalde lotnummer 37 uit de schaal en daarmee won Patrick Groen een flight voor vier personen op The International.

Helaas was de traditionele feestavond door het Corona protocol dit jaar niet mogelijk. Maar natuurlijk konden de deelnemers na afloop wel weer genieten van het Surinaams/Javaanse buffet van Warung Spang Makandra. Een heerlijke afsluiting van een geweldig weekend. Wij hebben ervan genoten en vonden het een eer dat we dit wederom voor Glenn en het AVL mochten regelen.

Met dank aan alle sponsoren die deze 4 dagen mogelijk gemaakt hebben.

Tot volgend jaar!

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfclub van Nederland?

Lidmaatschappen