Volg ons

Par 3 kampioenschap - Spaarnwoude

Afgelopen weken vielen de mussen van het dak vanwege de warmte. Afgelopen zaterdag tijdens het Par 3 kampieonschap hadden ze moeite om het hoofd boven het regenwater te houden.
Man, wat kwam het met bakken naar beneden tussen de korte, zeer sporadische, droge momenten. Omstandigheden die niet echt bevoordelijk waren voor de score. Een baanrecord zou er deze dag zeker niet inzitten. Maar goed iedereen heeft dan dezelfde omstandigheden dus een beetje "eerlijk"  is het wel. Jammer dat nou net op deze zaterdag de weergoden niet mee wilden werken.

We hebben het uiteindelijk wel gewoon uitgespeeld in 3 uur en 20 minuten. De A en B par 3 en par 4 holes zijn zeker niet gemakkelijk. De par 4 holes zijn dan kort maar er zitten een paar stevige par 3 holes tussen van maar liefst 172, 187 en 197 meter. En als je dan geen rol op de fairway hebt....... 

De speciale verrichtingen, 2 neary's en 2 leary's, werden maar gedeeltelijk gehaald. Frans maakte op hole A5 de leary en Hugo op B3 de neary. De ballen voor de leary op B6 en de neary op A8 bleven in de tas. 

Ondanks de vijvers op de greens toch een aantal spelers met birdies: Frans, Armstrong, Hugo, André, Marloes en Tenicia hadden elk 1 birdie. Willem Jan, Erik en Wim wisten zelfs 2 birdies te maken. Knap hoor heren.
Erik ontving nog een prijs als birdie koning van de ronde. 

En dan de uitslag. Naast de bruto kampioen is er ook een prijs voor de beste netto speler. Willem Jan derde met 61 netto. Wim, oud kampioen, tweede met 60 netto. Maar de beste nettoscore en zelfs 2 onder de baan voor Erik. Hij wist een knappe 56 te scoren.

En dan het bruto klassement. Daarin het eindresultaat als volgt: derde plaats voor Armstrong met 72 bruto. Tweede plaats voor de kampioen van de afgelopen drie jaren, Frans. Hij scoorde 69 bruto. Met een zes en te veel vieren net niet opnieuw kampioen.
De nieuwe kampioen is Willem Jan! Hij begon nog zelfs met een 8. Uiteindelijk kon hij het bij elkaar houden en een score van 67 bruo binnen brengen. Gefeliciteerd Willem Jan met het kampioenschap. En daarmee plaatsing voor de GVN Masters. Net als Erik als netto kampioen.

Het was jammer dat de regen spelbreker was. We bekijken of we volgend jaar het nog maar een keer moeten proberen op Spaarnwoude. De baan is uitdagend genoeg. Ga zelf ook maar eens spelen (bij mooier weer). Je kan rechtstreeks boeken en betalen via de GVN

Dank aan alle spelers voor de deelname. En dat jullie de ronde hebben afgemaakt. Chapeau!

Groet,
Hans

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfclub van Nederland?

Lidmaatschappen