Volg ons

Par 3 kampioenschap 2022

Zondag 25 september een redelijk zonnige en droge dag na alle regen van de dagen ervoor. Een mooie dag voor het jaarlijkse GVN Par 3 (en 1 par 4) kampioenschap.
Locatie Golfbaan Weesp. De baan was nat en speelde daardoor langer. Helaas waren de greens eerder in de week geprikt en waren de gaatjes nog niet dicht. Het putten was daardoor een beetje een loterij. Alle 25 spelers hadden daar last van. Dat maakt het dan ook wel weer “eerlijker”.
We hadden een shotgun start wat erg fijn was daar dan iedereen zo’n beetje gelijktijdig binnenkomt.

Bij zo’n bruto kampioenschap gaat het om het werkelijke aantal slagen. Met het loerende water door de baan worden afzwaaiers afgestraft en zijn hoge scores best mogelijk.

Op holes 6/15 en 9/18 was er een neary uitgezet. Beide geen gemakkelijke holes maar met 2 kansen per hole was er wel de verwachting dat een speler de bal bij de hole zou krijgen.

Op de combi 6/15 was het Ed Petersen die bij de 2e poging het lukte. De enige naam op het briefje. Op hole 9/18 wel al 2 namen opgeschreven totdat Frans van Leeuwen in de laatste flight de bal net iets dichterbij sloeg. Beide heren ontvingen een sleeve Wilson ballen van Golfplaza.

En dan de uitslag. Naast het bruto klassement ook prijs voor de netto winnaar. Wim de Gids was netto de beste met netto 1 onder de baan. Een mooie 54. Gefeliciteerd met de vouchers van Golfplaza.

Golfbaan Weesp had een aantal prijzen beschikbaar gesteld waaronder een mooie doos knalroze golfballen. Die ging naar Marloes Janssen. Zij was de beste dame in het gezelschap.

Ook werden we door de baan getrakteerd op een rondje bitterballen gedurende de ronde. Dank Gerhard.

En dan de top 3 van het bruto klassement. Door de lastige condities van de baan geen extreem lage bruto scores. Derde plaats voor Wim met 67 bruto. Op de tweede plaats Arno Joosen met 66 bruto.
En, ondanks de wat mindere start en eerste negen 9 holes wist Frans van Leeuwen toch, voor de 3e keer op rij, het kampioenschap te pakken. Frans kwam met 65 bruto binnen.
Gefeliciteerd heren met de Golfplaza vouchers en de handdoekjes van Golfbaan Weesp.

Dank aan alle spelers voor jullie komst naar Weesp.

Tot een volgend GVN-evenement.

Groet,
Hans

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfclub van Nederland?

Lidmaatschappen