Volg ons

Par3 kampioenschap - Weesp

Op de zondag dat 70-duizend mensen samengepakt bijeen kwamen om een Nederlander over de streep te schreeuwen kwamen 15 GVN-ers in alle rust bijeen op een golfbaan in Weesp voor het jaarlijkse Par 3 (en één par4) kampioenschap.
Bij aankomst op de baan was het gezellig druk. We konden nog net de uitreiking van een ander kampioenschap mee maken (met fraaie beker).
Vervolgens gingen we vanaf 13 uur de baan in voor een zeer relaxed 18 holes rondje. We hadden de baan geheel voor ons alleen. Uiteindelijk de laatste flight binnen de 2,5 uur binnen.

De baan in Weesp oogt kort en makkelijk maar dat is in de praktijk toch net iets anders. De par 3 holes varieren van 95 tot 140 meter. Smal en met veel kans om de bal in het water of buiten de baan te spelen. De baan was behoorlijk hard en daarmee helaas dat de bal een harde stuit kan maken richting het water of de OOB. De greens zijn niet bepaald vlak en liggen soms wat hoger waardoor niet rechte of te harde ballen er weer gemakkelijk afrollen of stuiteren. Ofwel, je zal nog steeds je beste spel moeten spelen om goed te scoren.

Deze dag twee neary’s. Hole 4 was prooi voor Mladen en die op hole 7 was voor Frans.

Op zo’n korte baan verwacht je ook een redelijk aantal birdies. Henk, Jacqueline, Ed, Eric, Mladen en Hans elk 1 birdie. Frans kon deze dag 2 cirkeltjes op de kaart noteren.

En dan de uitslag. We spelen het par 3 kampioenschap natuurlijk om de beste BRUTO score. Excuus dat de organisatie even van het padje was en het anders had berekend.
Op de derde plaats Willem Jan met 65 bruto (netto 60). Tweede plaats ondergetekende met bruto 64 (netto 56). Maar met toch wel een straatlengte voorsprong wist Frans z’n titel van afgelopen jaar op Bentwoud te prolongeren. Frans noteerde 54 bruto (3 boven de baan) en een 54 netto.

Netto was Eric Ledder wederom de beste. Ook afgelopen jaar was hij netto de beste. Nu wist hij met 69 bruto een 53 netto binnen te brengen. Heren van harte gefeliciteerd met de scores, podiumplekken en de prijzen.

Dank aan eenieder voor deelname aan het 2021 kampioenschap. Ik kijk nu al uit naar 2022.

Groet,
Hans

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfclub van Nederland?

Lidmaatschappen