Volg ons

NGF competitie 2023 - weekend 1

Op 2 april is de NGF competitie van start gegaan voor de teams in de 27 holes poules. Vanuit De GVN doen we 7 teams hieraan mee.

Dames 1: Onze dames begonnen op De Rijswijkse met maar liefst een 18-0 overwinning tegen de dames van Olympus. In de andere groep wist Kagerzoom met 14-4 te winnen van Groendael.

Heren 1: Na de promotie afgelopen seizoen was de verwachting dat het dit jaar anders zou gaan. De tegenstanders in de poule zijn teams met nagenoeg alleen maar - zeer lage - single handicappers. Helaas stond er eind van de dag een uitslag van 15-3 voor De Purmer op het formulier. De Hooge Rotterdamsche pakte met de winst tegen Liemeer.

Heren 2: De 1e ronde op bezoek bij de Amsterdamse. Een mmoie eerste overwinning van 11-7 op De Haarlemmermeersche. De Heemskerkse wist met 12-6 te winnen van de Westfriese.

Heren 3: de heren zijn hun competitie begonnen op De Hooge Rotterdamsche  tegen de heren van Olympus 4. Na d eochtend sessie nog een 4-2 voorsprong maar aan het eind van de dag helaas 11-7 voor de heren uit Amsterdam. 
Kleiburg won met 11-7 van de Rijswijkse.

Heren 4: De heren konden nog even toekijken hoe De Zaanse een 13-5 overwinning pakte op Veldzijde en Dirkshorn met 10-8 won van Liemeer. 

Heren 5: de heren spelen dit jaar in het oosten van het land. Dat is dan elke week een lange rit maar dan kom je nog eens ergens. De eerste speeldag op De Koepel te Wierden. Er moest meteen aangetreden worden tegen, naar verwachting, de kampioen. Gezien de handicaps absoluut het sterkste team. Na de greensome was het 4-1. Na de singles 15-3 voor De Lage Mors. Een speler van De Lage Mors (hcp 4) wist nog een mooie eagle te maken op één van de par 4's. De heren van de Twentsche pakte met 15-3 de overwinning op Dorhout Mees. 

Heren 6: Een eerste speeldag nog even toekijken om te zien dat De Strijensche met 18-0 van De Turfvaert wist te winnen en Middeen-Brabant met 14-4 van De Stok. 

De twee heren senioren teams beginnen komende vrijdag met hun competitie. 

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfclub van Nederland?

Lidmaatschappen