Volg ons

Jubileum ZT2021 - Waterland

Wij waren te gast op de Waterlandse golfbaan voor een mooie Jubileum Zomertour wedstrijd. De baan is inmiddels overgenomen door nieuwe exploitanten en zij hebben grootse plannen om er een bloeiende baan van te maken. Wij komen graag op deze uitdagende baan spelen. We zijn benieuwd wat de toekomst gaat brengen.
Met een volle wedstrijd met 24 deelnemers en deelneemsters gingen wij om 13.00 uur van start. Je komt op deze baan elkaar regelmatig tegen en dan vraag je zo eens rond hoe het gaat! Hier een paar opmerkingen die gezegd zijn: Rara van wie waren deze?

Mhaaw, gaat wel! Score: 74 netto! ;)
De greens waren erg wisselend, daar had ik moeite mee! Score: 76 netto! 
Ja gaat wel lekker, maar het putten is ruk! Score: 73 netto! Na afloop de verklaring: Hij presteerde het om 2 keer een 4 put te maken van ongeveer 1,20 meter. Dan mag je met recht zeggen dat het putten ruk was!

Voor de antwoorden zie uitslag. :)

De bijzondere verrichtingen had ik vandaag achter in de ronde geplaatst. Kijken wie er aan het einde van de ronde nog scherp is.
De Leary op hole 14 werd geslagen door: Ruud! Hij kreeg een sleeve GVN ballen cadeau. De Neary op hole 16 werd geslagen door: Arnold! Ook hij kreeg een sleeve GVN ballen. Ik kwam ongeveer 15 cm te kort om Arnold te verslaan, helaas voor mij niet gelukt vandaag.

Heren, gefeliciteerd!

Birdies werden er natuurlijk ook gemaakt, 10 birdies in totaal. Met 1 birdie: Ruud, Arnold, Frans, Jeroen, Arno en Thomas! Allen kregen een birdie bal. Gefeliciteerd heren!  Er waren ook twee heren die het voor elkaar kregen om 2 birdies te maken: In flight 1: Armstrong! Ook hij ontving een birdie bal. En dan de ander: Vorige week moest hij er 17 holes op wachten totdat hij een birdie maakte met een chip in. Vandaag was het al raak op hole 2. Een niet zo lekker geraakte afslag kwam toch redelijk in de buurt van de green en met een chip en een put: Boem! Raak! Meteen zeiden wij tegen elkaar: Nu de andere nog en daar kan nog wel een tweede bij! Nou dat duurde tot hole 15: Met een afslag naar rechts (in de rough), een tweede naar links (in de rough) en de derde rechts tussen de bunkers voor de green (in de rough), moest hij chippen en je raad het al: Plop, in de hole!

Cees Bos natuurlijk!!! Geweldig om zo een hole af te kunnen sluiten! Maar het verhaal is nog niet helemaal compleet: In dezelfde flight maakte Arno op hole 4 ook een birdie! Dus je begrijpt het al, de derde in onze flight, Caroline, kreeg de druk er vol op om ook een birdie te maken en zo onze flight te complementeren met voor allen een birdie. Er kwamen nog 14 holes aan, dus nog mogelijkheden genoeg. Die druk voelde Caroline niet, maar helaas zat het voor Caroline er niet in om een birdie te maken. Maar ze was wel blij voor ons!

Heren, goed gedaan! Gefeliciteerd met jullie birdies, ook zij kregen voor hun prestatie een birdiebal cadeau!

De uitslag:
Voor de een was het een struggle met wisselend spel en voor de ander een lekkere wandeling door het park de Waterlandse. Ondanks alle perikelen is er goed gescoord: Van de 24 waren er 17 onder de 80 netto! Ondanks dat wij altijd meer willen als golfers, mogen wij hier toch wel tevreden over zijn!
Op de 3e plaats met 86 bruto en 73 netto: Ruud! Hij kreeg de Jubileumparaplu en gaf deze gelijk door aan Conny! Wat een lieverd!
Op de 2e plaats met 89 bruto en 70 netto: Cees! Hij koos voor de Jubileum cap!
Op de 1ste plaats met een fantastische ronde van 93 bruto en 69 netto: Leen! De man in vorm op dit moment! Goed gedaan! Hij koos de Jubileumhanddoek!

Gefeliciteerd, goed gedaan!

Het bleef nog lang onrustig in het cubhuis, want met een select gezelschap bleven wij nog een hapje eten. Iedereen liet het zich goed smaken. Er werd zelfs nog een Amsterdamse Liefde besteld door twee leden. Een man en een vrouw! Ontstond hier nu een liefde tussen deze twee GVN eden? Ooooh neeeee, het was de liefde voor een lekker toetje!
Dank jullie wel voor de gezelligheid, mooie momenten en komst naar Waterland. Graag tot de volgende Jubileum Zomertour. Er zijn nog plekken vrij op de Turfvaert ZT en Reymerswael ZT wedstrijden, dus wil je nog iets in het klassement opschuiven, schrijf je snel in! Ook voor de Spang Makandra zijn er nog plekken vrij op de 1ste dag. Dag 2 en 3 zijn helaas al vol!

Met vriendelijke golfgroet,
Arno.

Voor een uitgebreide fotoserie zie de foto's van Rokie.

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfclub van Nederland?

Lidmaatschappen