Volg ons

Jubileum ZT 2021 - Reymerswael

Vandaag te gast bij Reymerswael in Zeeland, vlakbij de Belgische grens. Met 18 fanatieke golfers en golfsters streden wij voor de dagprijzen en natuurlijk de laatste kans op lekkere punten voor het klassement van onze Zomertour. Op deze uitdagende baan, waar de rough gemaaid was, kan je lekker scoren, maar ook genadeloos afgestraft worden. Een eerlijke baan dus. In het begin hadden we nog wel wat wind, maar deze ging na een paar holes al liggen en was een afwijking van je bal helemaal toe te schrijven aan jezelf.

De birdies: Deze ronde een birdie voor Willem Jan, Caroline, Jeroen en twee birdies voor Neil! Vandaag helaas geen eagles, albatrossen of hole in ones! ;) Maar met 73 netto kan Neil wel tevreden zijn, helaas was dat niet genoeg voor een topklassering. Gefeliciteerd met jullie birdiebal! Goed gedaan!

De bijzondere verrichtingen vandaag op hole 4 en 15. De Leary op hole 4 is de korte par 4 waarbij je met je tweede slag over het water moet voor de green en achter de green lig je al snel out of bounce! Een uitdagende hole. Met ongeveer 1,20 m van de hole, 5 cm beter dan Thomas, heeft Arno deze binnengehaald. Helaas ging de birdie put mis door een grashobbeltje die je niet kun zien. Arno kreeg de sleeve Callaway supersofts mee.

De Neary op hole 15 was vandaag tegen de wind in. Het heeft tot flight 5 geduurd voordat er iemand op de green kwam en dat was ik. Zou ik dan beide bijzondere verrichtingen gaan pakken vandaag? Met nog 1 flight achter mij te gaan, was ik er niet zo zeker van. Zeker als je in die flight Neil hebt zitten die vorige week nog een hole in one had geslagen! Maar het was Neil niet, maar Sandy! Zij sloeg haar bal dichter bij de hole en heeft mij verslagen. Goed gedaan Sandy! Gefeliciteerd met de sleeve Callaway ballen.

Nog even iets anders, voordat ik bij de uitslag kom. Op hole 14 sloeg Robert, bij mij in de flight, zijn bal naar de linker kant van de fairway. De bal kwam terecht tussen de bunker en het bosje die daarnaast ligt. Op 15 cm van de rand van de struiken kon hij deze onmogelijk slaan als rechtshandige golfer, maar Robert was niet door deze tegenslag te weerhouden. Met zijn linkshandige club, die hij speciaal in zijn tas mee had ipv zijn ijzer 4, sloeg hij zijn bal terug in het spel en kon zijn weg weer vervolgen. Goed gedaan, Robert! Zie de foto!

De uitslag: Er is fantastisch gescoord vandaag. Met 16, van de 18, onder de 80 netto! Dan mag je wel spreken van een fantastische ronde. Om op het podium te komen moest je heel diepgaan, oftewel als een 'duikboot' door de baan te gaan. Als je vandaag je handicap speelde, dan had je niet genoeg om in de top 5 te komen. Wel een zeer mooie ronde voor Jenny en Willem Jan, maar plek 6 en 7 voor vandaag. Om bij het podium te komen was een 69 netto ook niet genoeg! Wel een mooie handicap verlaging voor Rob (5e) en Conny (4e). Allemaal mooie scores, goed gedaan!

Het podium:

Op de 3e plaats met 87 bruto en 67 netto: Sandy! Sandy is helemaal terug, na een paar weken afwezigheid, met deze fantastische score en helemaal klaar voor de finale, toch!? Goed gedaan, Sandy en gefeliciteerd met je Jubileumhanddoekje.
Op de 2e plaats met 97 bruto en 65 netto: Caroline! Met deze fantastische score komt de altijd goed lach-se en vrolijke dame op de tweede plaats vandaag! Heel goed gedaan en gefeliciteerd met je Jubileumhanddoekje.
De winnaar met de beste bruto vandaag van 79 en de beste netto van 64! Martijn! Met deze uitmuntende ronde is hij de beste van vandaag en dat is een fantastisch gevoel om zo'n ronde te spelen. Zeer goed gedaan, Martijn en gefeliciteerd met je Jubileumcap. Je hebt het verdient!

Dank voor jullie gezelligheid en komst naar Reymerswael en graag tot de volgende keer! Volgende week de finale van de Jubileum Zomertour van GVN!

Met vriendelijke golfgroet,
Arno.

PS: meer foto's van Rokie

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfclub van Nederland?

Lidmaatschappen