Volg ons

Spang Makandra Cup 2021

Alweer voor de 7e keer op rij mochten wij voor Glenn Moestadja de Spang Makandra Golf Cup organiseren. Het is inmiddels een prachtige traditie geworden, waarmee we ieder jaar zoveel mogelijk geld inzamelen voor de Antoni van Leeuwenhoek Foundation. En ook dit jaar is dat weer gelukt, want we weten nu al dat de opbrengst weer hoger is dan ooit. Er kan nog steeds gedoneerd worden, dus het definitieve bedrag zullen we later bekendmaken.

Naast het goede doel draait het bij de Sapng Makandra Cup natuurlijk ook 3 dagen lang om het golfen. Wederom hadden we een mooi 'rondje Amsterdam' uitgekozen met rondes op De Hoge Dijk, De Purmer en Spaarnwoude. Elke dag deden er tussen de 55 en 64 spelers mee en meer dan 40 deelnemers streden alle dagen mee voor het klassement en die prachtige Spang makandra Golf Cup.

Dag 1 was meteen al een hele speciale. Chan Bhoendie wist op een par 4 zijn 2e slag vanaf 170 meter uit te holen voor een eagle. Maar dat was nog niet eens het hoogtepunt, want 'Tante' Winny Muller maakte op hole 14 een prachtige hole-in-one! En buiten dat werd er ook nog eens heel goed gescoord door meerdere spelers.

De top drie van dag 1:
1. Jenny Schuitema met 63 netto (90 bruto)
2. Geert Wisman met 63 netto (95 bruto)
3. Henk Nierstrasz met 67 netto (86 bruto)

Op dag 2 waren we te gast op De Purmer. Onderweg zag het weer er niet al te best uit, maar op een paar spetters na bleef het gedurende onze hele ronde droog. Ook deze dag werd er weer goed gepresteerd. Maar liefst 9 spelers wisten netto onder de 70 te scoren!

De top drie van dag 2:
1. Chris Breider met 64 netto (99 bruto)
2. Gijs van de Poel met 65 netto (89 bruto)
3. Elisabeth van Huffelen met 66 netto (81 bruto)

Dit leverde een hele spannende tussenstand op, want na dag 2 stonden er drie spelers gelijk aan de top van het klassement. En om de spanning nog wat op te voeren werden die voor de finale natuurlijk bij elkaar in de flight ingedeeld.

Die finale was ook dit jaar weer op Spaarnwoude, waar alles weer tip-top voor ons werd geregeld. De spanning in de baan was groot en dan wist de finale flight nog niet eens wat er voor hen aan de hand was. Oud kampioen Emanuel Alvarenga kreeg het op zijn heupen en zette een gigantische eindsprint in, wat resulteerde in een geweldige ronde. Net niet genoeg om alsnog de cup te winnen, maar zeker wel voor de dagoverwinning.

De top drie van dag 3:
1. Emanuel Alvarenga met 61 netto (78 bruto)
2. Miranda Hoogerdijk met 66 netto (93 bruto)
3. René Kroezen met 69 netto (82 bruto)

En dan het klassement. Na drie dagen golfen waren de verschillen minimaal. Uiteindelijk werd Martin de Jong derde met een totaal van 210 netto. Dat was 1 slag teveel, want er waren 2 spelers die een totaal van 209 netto wisten te maken. Zoals gebruikelijk bij GVN geeft de laagste handicap dan de doorslag. Daardoor werd Tom Rijbroek tweede en is Henk Nierstrasz onze nieuwe kampioen. Gefeliciteerd Henk!

Terwijl de deelnemers konden genieten van het heerlijke buffet van Spang Makandra werden de prijzen uitgereikt. Maar daarmee was het nog niet afgelopen, want natuurlijk was er ook weer onze grote loterij met vele prachtige prijzen. Met natuurlijk ook weer die prachtige hoofdprijs, een flight voor 4 personen op The International. Deze viel op lotnummer 246 van... Budi Moestadja!

En wat deed Budi? Hij stelde de prijs ter beschikking voor een veiling. Die liep lekker, want er waren meerdere mensen die héél graag op The International willen spelen. Uiteindelijk was het hoogste bod maar liefst € 700,-! Dankjewel Chris Breider voor deze mooie extra opbrengst voor het AVL.

En zo kwam er weer een einde aan een prachtig lang golfweekend. Wij vonden het geweldig om dit te mogen organiseren en hebben genoten van elke minuut. Iedereen heel erg bedankt voor de deelname en vooral voor alle donaties. Op naar de volgende editie in 2022!

Groeten,
Dylan en Hans
 

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfclub van Nederland?

Lidmaatschappen