Volg ons

GVN Masters 2020 - Turfvaert

Als afsluiting van het seizoen spelen we al een aantal jaar om de titel van GVN Master. Dat is de wedstrijd waarin alle kampioenen van de verschillende tours en kampioenschappen het tegen elkaar opnemen.

Gedurende de week waren de weersvoorspellingen niet echt om vrolijk van te worden. Viel er al veel regen gedurende de week het weekend zag er ook niet best uit. Nou is De Turfvaert wel een baan waar alleen bij veel, héééél véééél, regen het nat kan zijn dus we hadden goede hoop dat het dan tenminste niet een groot modder ballet zou worden.
Op weg naar Rijsbergen viel er nog het nodige maar bij aankomst op de baan was het droog en probeerde de zon door de wolken te dringen.
Er was nog een grote groep maar de Turfvaert heeft met alle strengere maatregelen dat goed opgelost door goed gebruik te maken van de diverse ruimtes in het clubhuis en door een tent op het terras te plaatsen. Vooraf eerst een bakkie met een lekker Brabants worstenbroodje.

Vervolgens met 18 spelers de baan in. We hadden wat laatste moment afzeggers. Bij de start al een eerste zonnetje en gelukkig niet echt veel wind. Eigenlijk prima condities om goed te scoren op deze dag. De eerste helft van de ronde hebben we het droog gehouden en op zeker moment kon de jas ook uit. Het leek wel zomer. Die twee tussendoor buitjes nemen we dan maar op de koop toe.

Totaal 9 birdies van de kampioenen: Patrick en Thomas elk 1. Shyam en George elk 2 en Reinier had er zelfs drie. Moet gezegd worden dat de greens er prima bij lagen. Niet super snel maar een goede rol.

Buiten in de tent konden we vervolgens de prijzen uitdelen. Maar eerst was er nog even aandacht voor de GVN wedstrijdleiders die wekelijks de wedstrijden in goede banen leiden en zorgen dat startlijsten gemaakt en uitslagen verwerkt worden. Voor het nieuwe seizoen zien de heren er weer strak uit in het nieuwe GVN shirt.

En dan de uitslag. Er is ook deze keer minder goed en zeer goed gescoord. Op de par 70 baan scores in de 80 netto maar ook bovenin de 60.
De top 5 als volgt: Patrick Klein Breteler bruto 80 en 70 netto. George Hartog een 74 bruto, en daarmee beste bruto van de dag, en ook 70 netto.
Derde plaats voor Thomas Hoyer met 81 bruto en 68 netto. Ook 68 netto en een 75 bruto voor Reinier Kok.

Maar de kampioen der kampioenen is Shyam Asarfi. Via een mooie podium plaats in de Spang Makandra Cup wist Shyam zich te kwalificeren voor deze GVN Masters editie. Totaal 78 bruto en 66 netto betekent dat Shyam zich nu een jaar lang de GVN Master kan noemen. De glazen bokaal kan op het dressoir. Gefeliciteerd Shyam en alle andere winnaars en deelnemers.

Komend weekend beginnen we (hopelijk) met de Winter Tour serie wedstrijden. Allemaal natuurlijk even afhankelijk van wat de overheid mogelijk op dinsdag de 13e gaat vertellen en afkondigen. Laten we hopen dat we gewoon lekker kunnen blijven golfen met z'n allen. En hopelijk ook met een drankje voor en achteraf in het clubhuis.
Het enthousiasme is er op dit moment zeker niet minder om. De wedstrijden voor de Winter Tour zitten nu al allemaal zo'n beetje vol. Nu maar hopen op mooi winter weer.

Groet,
Hans

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfclub van Nederland?

Lidmaatschappen