Volg ons

Golfplaza ZT 2022 - Reymerswael

Met een kleine bezetting van 9 enthousiaste leden waren wij op 6 juni 2022 te gast op de mooie en uitdagende Golfclub Reymerswael voor onze 6e Golfplaza zomer tourwedstrijd. Hoe anders waren de omstandigheden vandaag. Met een hele harde wind (5/6) en in het begin nog een paar kleine buitjes was het heel anders dan 2 dagen geleden. Van tevoren deed ik een voorspelling over de netto score aan het einde van de dag en ik dacht rond de 75 netto. Je moest de bal heel laag houden vandaag, want een kleine afwijking werd gigantisch versterkt door de wind, ook bij een hoge bal moest je heel veel rekening houden met deze sterke wind. De baan lag er prima bij en de greens rolde goed.

Birdies voor: Jeroen, Micha en Henk! Gefeliciteerd met jullie birdie! Leuk om te vermelden: Henk sloeg zijn birdie met een slag uit de bunker die direct in de hole ging! Nice! Dan waren er nog 2 heren die beide 2 birdies sloegen. Om birdiekoning van Reymerswael te worden heb ik gekeken naar waar de birdies gemaakt zijn. Op de tweede plaats, net achter de birdie koning: Stevan! Heel goed gedaan, Stevan! Gefeliciteerd met je birdie vogel! De echte birdie koning van Reymerswael met 2 birdies, waarvan 1 op de moeilijkste hole van de baan, hole 13: Martijn! Wauw, heel knap gedaan! Gefeliciteerd met je birdie vogel!

Op hole 4 de Leary. Vandaag speelde deze hole met de wind in de rug, dus zeer goed haalbaar, maar wel een lastige tweede slag over de vijver en niet te ver zijn over de green (out of bounds). Met twee prachtige slagen de Leary voor: Micha! Gefeliciteerd met je sleeve GVN Nassau ballen! Meestal zet ik de neary op 15, maar vandaag zou dat vol tegen de wind in zijn, dus super lastig. Dat heb ik dan toch maar niet gedaan en dat was wel goed ook, want in onze flight heeft niemand de green gehaald in 1 slag. Gelukkig heeft Reymerswael nog een vergelijkbare hole, hole 6 en deze was wel een beetje met de wind mee. Met een mooie slag, twee ijzers minder dan normaal, kwam de bal 20 cm dichter bij de hole dan waar hij stond. De gelukkige: Arno! Gefeliciteerd, Arno met je sleeve GVn Nassau ballen! Helaas moest ik wel mijn enige drieput noteren op deze hole...

De uitslag:

Mijn voorspelling is niet uitgekomen, hij is zelfs overtroffen!

Op de 3e plaats met 87 bruto en 78 netto: Jeroen! Gefeliciteerd met je 3e plaats! Goed gedaan! Hij kreeg van Golfplaza de 3e prijs en een sleeve Nassau ballen. Momenteel staat Jeroen 1ste in het klassement van onze Golfplaza zomertour. Goede zaken gedaan Jeroen!

Op de 2e plaats met 86 bruto en 74 netto: Martijn! Knappe prestatie met deze harde wind! Gefeliciteerd met je 2e prijs van Golfplaza en de sleeve Nassau ballen.

Op de 1ste plaats met 88 bruto en 72 netto: Arno! Dit had ik echt niet verwacht, het was heel hard werken om een goed resultaat te halen op elke hole. Wat mij vandaag fantastisch heeft geholpen is het korte spel. In totaal 9 keer een 1 put, waarvan 5 keer met resultaat een par. Bij een aantal afslagen had ik wel wat geluk, nog net op de fairway of gelukkig teruggevonden. Een keer niet gevonden en een 2e bal in het spel gebracht, maar na verder gelopen toch nog in de rough gevonden. Omdat we te lang gezocht hebben, heb ik mijzelf daarvoor twee strafslagen gegeven, waar Stevan mij terecht op wees bij de volgende teebox. 

Met een select gezelschap nog gezellig gegeten en gekletst na deze enerverende ronde!

Met vriendelijke golfgroet,

Arno.

 

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfclub van Nederland?

Lidmaatschappen