Volg ons

Duitsland Weekend in Gut Düneburg

In het weekend van 6-8 augustus stond ons jaarlijkse Duitsland weekendje op de kalender. Helaas scherpten onze Oosterburen vlak voor vertrek de Corona maatregelen nog wat aan, waardoor niet iedereen die had ingeschreven mee kon. Maar met de groep van 28 deelnemers die overbleven, werd het weer een prachtig golfweekend.

Op vrijdagmiddag kwamen de deelnemers aan en na het gezamenlijke diner werd er door velen nog tot in de late uurtje 'nagetafeld'. Heel gezellig natuurlijk, maar misschien niet zo handig als je de volgende dag moet presteren op de baan...

En wat voor baan! Gut Düneburg ligt prachtig in het glooiende landschap van het Emstal, net over de grens bij Emmen. Een aantal holes liggen in het bos en een aantal in een meer parkachtig landschap rondom het park met vakantiehuizen. De 'signature hole' is de par-4 achttiende, waar je voor het oog van iedereen op het terras je bal op de eilandgreen moet zien te krijgen. 

Ook de rest van de baan is zeker niet makkelijk en daar kwam nog bij dat de greenkeepers het wel leuk vonden om de fairways lekker smal te houden. Combineer dat met de naweeën van de vorige avond en je snapt dat de scores niet geweldig waren.

Peter Dekker was de enige die netto onder de 80 wist te komen, met zijn 78 nam hij de leiding in het klassement. Patrick Groen en Arthur van Renterghem bleven in het spoor met allebei 80 netto. Arthur pakte ook de neary en de leary was voor Martin de Jong.

Daarna volgde wederom een prima diner, en je zou verwachten dat de groep in aanloop naar de finale wat verstandiger zou zijn. Maar ja, als het gezellig is neem je er nog eentje hè. En nog eentje, en nog eentje, en nog eentje...

Maar GVN'ers zijn die hards, dus stond iedereen zondagochtend gewoon weer fris en fruitig aan de start. In de avond en de nacht waren er zware buien gevallen, maar gelukkig waren de weergoden ons gunstig gestemd. Precies toen wij gingen starten werd het droog en gedurende de ronde werd het weer steeds mooier. Het leek verdorie wel zomer!

Qua scores kon je wel zien dat iedereen de baan een beetje had leren kennen. De netto's in de 70 verschenen regelmatig op het scorebord en er waren ook beduidend minder bruto's van boven de 100. In de daguitslag was Henk Nierstrasz de beste met een netto 76. Conny van Leeuwen maakte dezelfde score en werd daarmee tweede. En ondergetekende wist zich na de dramatische score van zaterdag ook te herpakken met een netto 77 voor de derde plaats én de leary. De neary was deze keer voor Patrick Groen.

En dan het klassement. De top 3 van de eerste dag bezweek enigszins onder de druk van de finale en zij werden links en rechts ingehaald. Met haar tweede plaats op zondag klom Conny op naar het het brons, en tevens werd zij daarmee de beste dame. Ook Henk Nierstrasz klom flink in het klassement, maar hij kwam net 1 slag tekort voor de overwinning. Die was uiteindelijk voor Cees Bos en daarmee verovert hij een mooi plaatsje in de Hall of Fame.

Iedereen weer bedankt voor een reuze gezellig weekend, we gaan alvast weer bedenken waar we volgend jaar naartoe gaan!

Groeten,

Dylan Weggeman

 

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfclub van Nederland?

Lidmaatschappen