Volg ons

Duitsland trip 2023

Het begint een kleine traditie te worden dat we het eerste weekend van augustus een weekendje over de grens spelen. Nadat we vorig jaar in Luxemburg waren, ging de trip deze keer richting Osnabrück.

Op vrijdagmiddag kwamen alle deelnemers al aan in het fraaie Hotel Idingshof, waar we na het welkomstdrankje in de bar een prima diner in buffetvorm kregen voorgeschoteld. Daarna keerden de meesten weer terug naar de bar en zo werd het al direct een gezellige avond. 

De volgende ochtend zat iedereen weer fris en fruitig aan het ontbijt en daarna verplaatste het gezelschap zich naar de Artland Golfclub voor de eerste ronde van het toernooi. Geheel tegen de voorspellingen in begon de dag heerlijk zonnig en bleef het ook de hele middag droog.

Op deze leuke baan werd er door meerdere spelers goed gescoord. Aan het einde van de dag stond Geert Wisman bovenaan met een prachige score van 68 netto. Achter Geert volgden Jelle Cool, Thomas Hoyer en Mirjam Vetter, die alledrie een score van netto 72 maakten. En daar weer achter zaten nog heel spelers die niet veel slagen meer hadden. Het kon de volgende dag dus nog alle kanten op!

De tweede avond kregen we een driegangen keuzediner en ook dit hadden de Oosterburen weer prima voor elkaar. Er moest door sommigen wel een beetje snel worden gegeten, want er moest natuurlijk ook naar de wedstrijd om de Johan Cruijff schaal worden gekeken. Voor de Feyenoorders onder ons was dat niet echt een succes, maar dat mocht de pret niet drukken. Wederom volgde er een lange, gezellige avond in de bar.

Op zondag volgde het sluitstuk op Golfclub Habichtswald en wonder boven wonder hadden we ook daar weer een zonnige start van de wedstrijd. Op de tweede 9 begon het wel een beetje te regenen en de laatste flights kregen nog te maken met wat onweersgerommel op de achtergrond. Maar gelukkig kon iedereen de ronde gewoon afmaken en eenmaal op het terras was het ook weer gewoon droog geworden.

Op deze toch wel wat 'bijzondere' golfbaan bleek het voor veel spelers aanmerkelijk moeilijker om goed te scoren dan op de zaterdag. En dat betekende dat het klassement volledig op zijn kop ging. De toppers in de laatste flight konden het geen van allen waarmaken en vanuit het achterveld kwamen er een paar sterk opzetten. Uiteindelijk was Henk Nierstrasz de dagwinnaar met een 68 netto. Hij werd gevold door Martin de Jong met 72 netto en Peter Turfboer met 76 netto.

Henk en Martin werden daarmee ook de nummer 1 en 2 in het klassement, respectievelijk met een totaal van 144 en 150. De derde plaats op het podium was voor Jeroen Snelders die een totaal van 153 wist te maken.

Al met al was het weer een geweldig GVN-weekend met een hele gezellige, sportieve groep. We zien jullie graag weer bij een een volgende gelegenheid!

Groeten,
Dylan en Hans

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfclub van Nederland?

Lidmaatschappen