Volg ons

De plastic NGF-pas gaat verdwijnen

In 2021 krijgen golfers alleen nog maar een duurzame digitale NGF-pas met daarop ook een Golf Service Nummer (GSN-nummer). De plastic variant verdwijnt uit het golflandschap.

 

De NGF-pas

Als je het GVN HANDICAP lidmaatschap hebt, ontving je tot nu toe jaarlijks een nieuwe plastic NGF-pas. Daarnaast heb je sinds 2019 ook een digitale pas. De digitale pas laat meteen na een qualifying ronde de nieuwe handicap zien.

In het nieuwe jaar gaan we over op een geheel nieuw systeem en dan heb je deze digitale pas ook altijd snel en makkelijk beschikbaar in het GVN-dashboard op je mobiel.

De transitie van plastic naar digitaal

Een digitale pas heeft veel voordelen. Het grootste voordeel is duurzaamheid: de digitale pas is minder belastend voor het milieu. In 2020 kregen alle leden nog automatisch een digitale pas én een fysieke plastic pas, tenzij een speler zelf aangaf dat de plastic pas niet nodig was.

Vanaf 2021 geeft de NGF iedereen alleen nog een digitale pas, je krijgt dus niet automatisch ook weer een nieuwe plastic NGF-pas. Wil je om bepaalde redenen toch een plastic pas voor 2021, dan kun je dat tot 31 december aangeven. Dit kan door in te loggen en dan bij je profiel het veld “fysieke pas” op “ja” te zetten.

Maar bedenk eerst goed of je echt persé een plastic pas wilt hebben. Je hebt immers een digitale pas en die biedt jou veel voordelen.

  • Een digitale pas is minder belastend voor het milieu.
  • Een digitale pas heb je altijd bij je op je smartphone en is ‘coronaproof’.
  • Met de digitale pas beschik je altijd over je actuele handicap, want na elke qualifying ronde wordt de handicap op je digitale pas geactualiseerd.
  • In aanloop naar de invoering van het Wereld Handicap Systeem (WHS) in 2021 toont je NGF-pas niet alleen jouw EGA-handicap maar ook je nieuwe WHS-handicap die je op dat moment zou hebben (lees hier meer).
  • De digitale NGF-pas kan niet stuk en je kunt de pas niet verliezen.
  • De digitale NGF-pas is ook geldig in het buitenland. Het is dus niet nodig om voor een golfvakantie een fysieke pas aan te vragen.

Het GSN-nummer en het NGF-nummer

Met ingang van 2021 zie je op je digitale NGF-pas naast je NGF-nummer ook jouw Golf Service Nummer. Iedere speler heeft één uniek GSN-nummer, dat nummer begint met “NL”. Daarnaast heeft iedere speler per golfclub een NGF-nummer. Als je lid bent van één golfclub, dan heb je één NGF-nummer. Als je lid bent van meerdere clubs, dan heb je ook meerdere NGF-nummers.

Het NGF-nummer zou je kunnen beschouwen als je clubnummer en je GSN-nummer als je individuele nummer. Jouw handicap, scores en andere historistische data worden opgeslagen onder het GSN-nummer. Na 2020 wordt dus zowel je NGF- als GSN-nummer getoond op je digitale pas. Verder zal na 2020 niet langer “EGA Handicapbewijs” op de pas komen te staan. Dat heeft te maken met de overstap van het EGA Handicap Systeem naar het Wereld Handicap Systeem.

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfclub van Nederland?

Lidmaatschappen