Volg ons

BB Amsterdam Finale

BB Amsterdam – finale

Op 2 september vond de afsluiting van het BB Amsterdam 2021 seizoen plaats. Met 12 deelnemers werd er op De Hoge Dijk gestreden om de titel van 2021 kampioen. Vanaf mei zijn er 8 rondes en een finale gespeeld en uiteindelijk levert dat dan een kampioen op.

Het klassement tot aan de finale qua top 3 zat dicht bij elkaar. In de finale zelf waren er extra punten te verdienen. Met een goede klassering op de finale dag was er nog kans op een verschuiving in het klassement voor aantal spelers. De kanshebbers zaten in de laatste flight en daar was het volgens zeggen erg spannend.

Aan het begin van de ronde eerst nog wat verwarring over de juiste starthole maar uiteindelijk gingen we op tijd van start van hole 10. Voordat de beker uitgereikt werd konden eerst de balletjes nog verdeeld worden en de prijs voor de speciale verrichting. De neary op hole 12 was prooi voor Anton Plu. Hij had ook de enige birdie van het gezelschap.
Tweede deze ronde was René met 41 bruto en netto 34. De winnaar vandaag Edwin Korsten met 55 bruto en 32 netto. Daarmee mocht Edwin 8 balletje graaien en René kreeg de overige vier ingelegde ballen.

En dan het eindklassement van dit seizoen BB Amsterdam. In de daguitslag zat ter plekke een foutje waardoor het aantal toebedeelde wedstrijdpunten fout was. Gelukkig had dat geen effect op de einduitslag. Derde in het klassement is Sandy geworden met totaal 62 punten. De ballen en de handdoek komen naar je toe. Tweede, na een spannende onderlinge strijd, is Martin. Uiteindelijk kwam hij op 68 punten. Hij scoorde op de finale dag een bruto 45 en netto 36. Jammer van die ene score op de kaart.
De uiteindelijk winnaar, en daarmee de titel van vorig jaar geprolongeerd, is Wim de Gids. Op de finale dag scoorde hij bruto 47 en netto 37. En daarmee overall totaal 70 punten. Van harte Wim met de eindoverwinning. De nieuwe beker kan nu een jaar op het dressoir.

Dank aan iedereen die deze BB Amsterdam serie heeft meegedaan. Dank aan Martin voor het in goede banen leiden van de rondes.

Heb jij ook zin om in de zomermaanden aan het eind van de middag nog 9 holes te lopen met als inzet een nieuw balletje? Hou de kalender in het nieuwe seizoen dan goed in de gaten voor de nieuwe serie Balletje-Balletje Amsterdam rondes.

Groet,
Hans

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfclub van Nederland?

Lidmaatschappen