Volg ons

Zweden Tour 2023

Voor de 18e keer – 19, als je de “alternatieve reserve tour” ook meetelt – zijn we met een groep enthousiaste GVN’ers naar Zweden geweest.
Dit jaar in en om Linköping. In 2008 zijn we ook in deze regio geweest en hebben we een aantal van de banen van dit jaar ook gespeeld.

De update van de eerste vierdagen staan al op de site maar nog even een recap.

Op dag 1, op Mjolby GK, was Marija van de Geer de beste met een mooie 72 netto. De overwinning op dag 2, gespeeld op de Masters course van Landeryd GK, was voor Carla Bunnik. Ook zij een mooie 72 netto.
De derde dag de overwinning voor ondergetekende met netto 67. Het lukte allemaal die dag.
De vierde dag op de Hylinge baan van de Norrköping Söderköping Golfklubb was het Jan Brehm die met bruto 78 en netto 67 de overwinning pakte.
Dat maakte dat met de laatste dag nog te spelen de top 6 nog aanspraak kon maken op de eindoverwinning. Die laatste dag, gespeeld op de Klinga baan van de Norrköping Söderköping Golfklubb, bleek zeer spannend. Bij de scores op deze prachtige baan waren geen uitschieters.
Mede door de lastige, snelle en veelal hoger gelegen greens was het lastig om te scoren. Menig 3 put werd gemaakt.
Uiteindelijk was het Francine Kruyt die dag overwinning pakte met 77 netto. De nummers 2 en drie van de dag, Ton en Carla, hadden ook 77 netto.

Nadat alle kaarten ingevoerd waren en we van de ‘dagens lunch’ genoten hadden kon de einduitslag opgemaakt worden.
Deze tour zijn er niet veel birdies gemaakt. De greens zoals eerder genoemd snel en lastig. Uiteindelijk waren er 4 personen die gedurende de week 2 birdies hadden gemaakt. René, Hans B, Jan en Jacob. Omdat Jacob die birdies in dezelfde ronde had gemaakt ontvang hij de prijs voor het birdieklassement.

In het bruto klassement was het tot het laatste moment een strijd tussen de twee single handicappers in de groep, Jan en Jelle. Uiteindelijk was het Jelle die de beste bruto score over 5 dagen wist binnen te brengen. Totaal 433 slagen.

En dan het eindklassement. Doordat er elke dag wedstrijdpunten zijn te verdienen blijven de verschillen klein mochten er netto uitschieters zijn.
Helaas konden Marija en Hans B. het de laatste dag niet vasthouden. Met respectievelijk een 7e en een 15e plek op de laatste dag werden er niet genoeg punten verdiend voor de overwinning. Zij het dat Marija wel voldoende punten pakte om de 3e plek in het klassement te pakken.
Door een mooie 2e plaats in de daguitslag schoof Ton Overwater door naar de plek 2 in het klassement.

Maar de winnares van de Zweden Tour 2023, afgelopen jaar was ze er ook al erg dichtbij, is Francine Kruyt. Met de overwinning op dag 5 schoof ze door naar de hoogste trede op het podium. Gefeliciteerd Francine!

Het was weer een heerlijke week in Zweden. Ondanks een paar buitjes was het heerlijk golfweer. Af en toe een stevige wind wat dan met hooggelegen, harde en snelle greens een extra uitdaging geeft.
We hadden dit jaar een klein clubje. Helaas ook door het uitvallen van Frank en Eus.
Hopelijk hebben we volgend jaar weer “volle bak” voor de 'echte' 19e editie van de GVN Zweden Tour.
De banen in Zweden zien ons graag komen.
Er liggen nog genoeg banen in Zweden waar we nog niet geweest zijn dus wie weet waar de reis volgend jaar naar toe gaat. Hou de nieuwsbrieven in de gaten!

En ben je opzoek naar een nieuwe golfbestemming en heb je Zuid-Europa wel gezien. Denk dan zeker eens aan Zweden. Zo’n 450 banen liggen er. En de prijzen zijn werkelijk niet te vergelijken met Nederland. Voor onder de 50 euro speel je er de meest fraaie en natuurlijke banen. En de gastvrijheid is geweldig.

Dank aan de reisgenoten van dit jaar. Het was weer erg gezellig.
Tot ziens bij een volgend GVN-evenement.

Groet,
Hans

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfclub van Nederland?

Lidmaatschappen