Volg ons

Zweden Tour 2022 - det var utsökt

De 17e editie van de Zweden Tour 2022 was in februari binnen een minuut vol en overschreven. Uiteindelijk zijn we 34 enthousiaste GVN’ers richting het hoge noorden gereisd.
De regio om de stad Borås het toneel van 5 dagen golf met veel gezelligheid en sportieve strijd. Het was fijn om eindelijk na twee eerdere pogingen nu wel kennis te maken met de banen.

Op dag 1 gingen we na de gezamenlijke lunch aan het begin van de middag de baan in met 9 flights. Borås GK is een fraaie baan met verrassende hoogte verschillen. De greens waren snel met gemene glooiingen.
Het was heerlijk weer – rond de 25 graden – en daar werd goed gebruik van gemaakt. De helft van het veld wist in de 70 netto te scoren. Knap voor een nieuwe baan. Derde plaats voor Jenny met 72 netto. Ook 72 netto maar de betere handicap Carmen en dus tweede. De winnaar op Boras Hans Ammerlaan met netto 71.
De leary deze dag voor Thomas en de neary voor Jan Brehm.

Dag 2 werd er gespeeld op Chalmers GK. Persoonlijk vond ik dit de mooiste baan van de week. Een fraaie baan met stevige klimholes door het bos. De bal op de fairway houden hier absoluut het advies. Olga wist een mooie 75 netto binnen te brengen. Ook 75 netto had Jenny. De tweede dag op rij in de top 3!
Beste deze ronde was Thomas met 86 bruto en 73 netto.
Wederom deze dag de neary voor Jan Brehm. Hole 14 was iets te moeilijk voor eenieder. De vlag stond links in de uiterste hoek en het was moeilijk om de bal op de green te houden bij slag 2.

Halverwege de week werden we op Hulta Bollebygd opgewacht door David de Club Manager. In vol ornaat – zie de foto’s. Tot 11:00 uur werd er gestart met een clubwedstrijd waarna wij er om 12 uur achter aankonden.
Hulta ook een erg leuke glooiende meer parkbaan. Iets meer ruimte tussen de holes waar het iets makkelijker was de ballen terug te vinden.

De top 3 deze dag: Jan Brehm netto 73. Tweede Kurt met 72 netto. Maar vandaag absoluut de beste de oud kampioene van 2019 – de laatste editie voor de Corona break. Marija bracht een mooie 68 netto binnen.
De neary op hole 17 voor Francine en de leary voor Marija.

Op dag vier gingen we naar Marks Golfklubb. Wederom en fraaie glooiende parkbaan. We speelden de Kinnaborg baan. Greens hier zeer snel met verrassende lijntjes. Meteen al op hole 1 een interessante afslag van de hooggelegen tee.  Zoals op elke Zweedse baan halverwege – of ongeveer halverwege – even een stop voor een broodje worst en een drankje.
Even 5 minuten bijkomen voordat de volgende golfuitdaging zich weer aandient.

Sandy wist de derde plaats te pakken met een mooie 66 netto. Ook 66 netto voor Ruud. Maar deze ronde absoluut de beste was Francine met maar liefst 64 netto. Er werd deze dag goed gescoord. Maar liefst driekwart van het veld wist in de 70 netto of beter te scoren. En zo makkelijk was de baan toch niet met de hoogte verschillen en het water rondom verschillende greens.
De neary op 10 was voor Robert Bulthuis en de Leary op 8 voor Peter Dekker.
Na afloop werd er gezellig met elkaar gegeten.

Voor de finale van de Zweden Tour 2022 reden we naar Asundsholm Golf & Country club. Een fraaie iets minder glooiende parkbaan gelegen langs een meer.
We werden zeer vriendelijk ontvangen. Op veel Zweedse banen zijn ze altijd erg blij dat we er zijn. Ze zijn altijd nieuwsgierig naar hoe we dan bij hun terecht gekomen zijn.
Deze dag werd er gestart op klassement waarbij de kampioensflight als laatste de baan in ging. Die laatste flight bestand uit Jenny, Carmen, Francine en Thomas.

De top 3 van de dag: op de derde plaats Emile met 75 netto. Ook een 75 maar met de iets lagere handicap Francine op plaats twee. Winnares deze dag Petra met een mooie 74 netto.
Op deze laatste dag was er ook een longest drive voor zowel heren als dames. Jan Janus en Francine konden hun naam noteren.
De neary was voor Jelle Cool en de Leary voor Robert Bulthuis.

En dan de uitslag over 5 dagen.
Thomas wist gedurende de week de meeste birdies te maken en ontving daarvoor een prijzenpakket.
De beste bruto speler was Jelle Cool. Beste netto score gedurende de week voor Francine.  
Uiteindelijk gaat het bij de Zweden Tour om de speler die de meeste wedstrijdpunten weet binnen te halen over alle vijf de speeldagen.
De top van het klassement kwam zoals verwacht uit de laatste flight. Derde met 144 punten werd Carmen Dekker. Op de twee plaats Francine Kruyt met 157 punten.
Thomas wist zich de laatste dag tussen de drie dames staande te houden en pakte de titel met 160 punten. Tijdens z’n eerste Zweden Tour mocht hij na afloop de beker aannemen en omhooghouden als de nieuwe Zweden Tour 2022 kampioen. Van harte Thomas !

Na drie jaar wachten hebben we met elkaar een heerlijke golfweek gehad. Op woensdag even een stortbui maar verder gewoon heerlijk weer.
De banen waren allemaal erg fraai en het totaal qua gespeelde voor de 17 edities komt daarmee op 68. Met 450 banen in Zweden is er genoeg keuze voor een volgende editie in 2023.

Dank aan alle deelnemers voor jullie komst naar Zweden. Dank voor de kado’s!

Tot een volgend GVN-evenement

Groet,
Hans

Ps: Ernst-Jan en Idzerd sterkte met het uitzieken. 

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfclub van Nederland?

Lidmaatschappen