Volg ons

Zomer Tour - Voortwisch

Beste leden, vandaag te gast bij De Voortwisch, vlak bij Winterswijk in het oosten van het land. Wat werden wij getrakteerd op een mooie baan en uitstekend weer! Elders in Nederland, lees Nunspeet, was er flink veel regen. Gelukkig zat iedereen aldaar op het terras onder een waterdichte parasol. ;)

Maar weer terug naar de Voortwisch. Ik vind het een mooie baan die van alles wel iets heeft, korte en lange holes, moeilijke en makkelijke holes en de baan lag er prima bij. Het was fijn om hier een zomertour ronde te mogen spelen. Toch gek dat er niet heel veel mensen op af komen, misschien lag daar ook het pinkstertoernooi van Tom Lier aan ten grondslag. Misschien volgend jaar deze baan met een andere baan combineren in een weekend.

Met een select gezelschap van 10 leden gingen wij op hole 10 van start, helaas achter twee vierballen, waar wij dan ook tegenaan liepen met de eerste 2 flights. De 3e flight was met 4 en die kon dat tempo net niet bij houden. Na een hole of 5 hadden wij een hole achterstand op de twee flights voor ons. Op aanraden van de Marshall hebben wij op hole 1 gesplitst in tweeballen. Na 4 holes waren wij weer bij onze eigen flights en hadden wij een voorsprong van 1 hole op de flight achter ons. Bij hole 6 moest er lang gewacht worden, waardoor wij besloten hebben om deze laatste paar holes weer als vierbal verder te spelen. 

Vandaag hebben 3 heren een birdie weten te maken: Oslin, Leen en Arno! Gefeliciteerd met jullie birdievogel! Marc had ook graag een birdie willen maken, maar de putts vielen niet voor hem. Blijven proberen, Marc, het gaat je zeker een keer lukken. ;)

De bijzondere verrichtingen had ik op hole 16, leary en hole 9, neary, geplaatst. De Leary is de kortste hole van de baan, vandaag tegenwind, dus de green halen in 1 slag was lastig. De beste die het in twee slagen heeft gedaan is: Leen! Gefeliciteerd, Leen met je sleeve GVN-ballen.
Bij de Neary was Geert vergeten om de koker op de green te zetten, hij lag op ongeveer 7/8 meter van de pin. Maar als je de koker vergeet om neer te zetten, dan gaat iemand anders hem wel op de green zetten. In de laatste flight was ik, Arno, de eerste die hem op de green sloeg, ongeveer 13 meter van de pin. Daarna sloeg Robert zijn bal op de green, op ongeveer 8/9 meter van de pin. Robert had mij dus al verbeterd! Daarna kwam Marc met zijn slag. Vanaf de tee box konden wij niet precies zien wie van deze twee dichterbij zou liggen, dus dat werd spannend! Was alleen Daniel nog aan zet om hem dichterbij te krijgen. Robert en Marc lagen links van de vlag en Daniel sloeg zijn bal rechts van de vlag. Helaas voor Daniel rolde de bal net de green af, geen neary voor hem. Op de green hebben we kunnen zien wie er nou dichterbij was gekomen en dat was: Marc! Met ongeveer 7/8 meter heeft hij de Neary geslagen en een sleeve GVN-ballen verdient. Gefeliciteerd heren!

De uitslag:

Op de 3e plaats met 88 bruto en 74 netto: Arno! Gefeliciteerd met je 3e plaats!

Op de 2e plaats met 92 bruto en 72 netto: Henk! Gefeliciteerd met je 2e plaats!

Op de 1ste plaats met 87 bruto en 70 netto: Marc! Gefeliciteerd met je 1ste plaats! Je bent heel goed bezig Marc, ga zo door en je handicap zakt elke ronde iets naar beneden.

Na de prijsuitreiking was het nog erg gezellig! Met 4 heren nog heerlijk gegeten en natuurlijk lekker over golf gepraat.

Dank voor jullie gezelligheid en graag tot een volgende keer. Helaas hebben Marc en Geert nog een paar drankjes betaald van leden die niet betaald hadden. Als het jou betreft, trakteer Marc en Geert de volgende keer maar op een drankje, dan is het vast goed!

Met vriendelijke golfgroet,

Arno

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfclub van Nederland?

Lidmaatschappen