Volg ons

Zomer Tour - Bleijenbeek

De eerste zomer tour van 2024 onder een stralende zon bij 20+ graden. Heerlijk!
Tussen het NGF competitie “geweld” door zijn we van start gegaan met de zomer tour voor dit seizoen. Als verwacht een wat kleiner clubje van 12 spelers aan de start. Een aantal vaste wedstrijdspelers doet mee met de NGF competitie en Landgoed Bleijenbeek ligt dan te ver weg om ook op zaterdag nog even een ronde te spelen. Begrijpelijk.
Bleijenbeek is een fraaie baan in het noorden van Limburg nabij de grens met de oosterburen. Op de parkeerplaats menig auto met Duits kenteken.

De lange rit naar noord Limburg is het normaal absoluut waard. Je weet dat banen nog steeds niet in opperste conditie zijn maar zaterdag waren we toch wel teleurgesteld.
De eerste negen waren prima. Al goede droge fairways en greens die er ook al prima bij lagen. Misschien wat hobbelig soms maar de rol was snel.
Op de tweede negen meteen op 10 een verrassing. De fairway (nog) niet in goede conditie – daardoor een tijd niet gemaaid – waardoor de hole ingekort was tot een 165 meter lange par 3.
Met de harde wind toch nog lastig genoeg. Jammer alleen dat de dames van de receptie dat niet even van tevoren wisten te melden.
De werkzaamheden op hole 12 stonden vermeld op de deur van het clubhuis maar dan jammer genoeg niet op de website bij de baanstatus. En dat zou wel moeten naar mijn mening daar die par 5 uiteindelijk een par ‘3’ van 27 meter bleek te zijn. De fairway is volledig omgeploegd en wordt per periode aangepakt waarbij de tijdelijke afslagplaats steeds verder (terug)opschuift.
Erg jammer dat dus de communicatie vooraf hierover ontbrak.

Maar goed. Met 12 spelers gingen we rond 12:30 uur de baan in voor wat dus een heerlijke zonnige maar ook erg lange ronde werd. Een ronde van 5 uur maar liefst. Op Bleijenbeek moet je tussen een aantal holes veel lopen. Maar ook de, op sommige plekken, zeer hoge rough was de oorzaak van de vertraging op veel holes. Er zijn de nodige ballen verloren gegaan.
Leermomentje is dan dat er volgens de regels 3 minuten naar een bal gezocht mag worden.

Door de twee ingekorte holes waren er 8 spelers die een birdie wisten te maken wat helaas dan geen birdie was. Wel een echte birdie voor Roland (op hole 2) en ondergetekende op hole 3.

De leary op 11 bleek te uitdagend. Niemand wist de bal met 2 op de green te slaan. De neary op 13 in de laatste flight voor ondergetekende.

En dan het eerste podium van de 2024 zomer tour.
Derde plaats voor Gijs van de Poel. Bruto 100 en 81 netto. Tweede plek voor ondergetekende met 95 bruto en ook 81 netto.
Duidelijke winnaar deze ronde is Hugo Timmers. Hugo scoorde 86 bruto en daarmee een mooie 74 netto.

Gefeliciteerd met de prijzen en de eerste punten voor het klassement.

Dank voor jullie komst naar het verre Afferden en de gezelligheid. Graag tot het volgende GVN-evenement.
Hou de kalender in de gaten.

Groet,
Hans

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfclub van Nederland?

Lidmaatschappen