Volg ons

Zomer Tour 2023 - Waterland

Op dag 2 van een dubbel zomer weekend werd er gespeeld op golfbaan Waterland. Aan de start 16 deelnemers.
De baan is na de regen van een paar weken geleden en het mooie weer goed gegroeid. De fairways worden alweer wat gelig bruin. Een drupje regen mogelijk alweer gewenst. De rough daar is stevig en dik. Het staat op sommige plaatsen kniehoog.
Gevolg is dat er veel spelers in de baan voor over gebogen staan. Als de bal dan wordt gevonden dan is het nagenoeg onmogelijk deze er goed uit te krijgen.
Hopelijk hebben de greenkeepers komende periode tijd en mogelijkheid om te maaien en de betreffende gebieden flink uit te dunnen. Zal veel frustratie wegnemen bij spelers.

Met de stevige rough en een flinke wind speelde de baan lastig. Dat is te zien in de scores.  Maar één speler die met de ¾ verrekening een netto score in de 70 wist te maken.

De speciale verrichtingen deze ronde op hole 4 en 14. De neary op 4 was voor Arno. De leary op 14 voor ondergetekende.

Deze ronde zijn er maar 2 birdies gemaakt. Jeroen en Ed de ontvangers van het Chinees handwerkschap.

En dan de uitslag. Zoals gezegd geen uitschieters.
De top 5 als volgt:
Op de vijfde plaats Jeroen met bruto 88 en netto 82. Vierde plaats voor Jacqueline met bruto 96 en netto 81. Ook netto 81 voor ondergetekende. Tweede plaats voor Arno met 90 bruto en 80 netto.
Eerste met dus de enige netto score in 70 was Miranda. Zij noteerde bruto 92 en netto 78 op de kaart. Omdat Arno en Hans hun prijzen vrijgaven ontvingen Jeroen en Jacqueline deze.

Het was een heerlijke dag op Waterland. Het was wel druk in de baan. De start bij waterland is niet ideaal waardoor we zo’n 20 minuten later vertrokken. Dat kan dan problemen geven bij de doorkomt maar de twee 2-ballen die er al stonden waren zo aardig om de laatste 2 flights voorrang te geven.
Kijk zo kan het ook.
Uiteindelijk waren we in 4:20 uur rond.

Dank voor de aanwezigheid en de gezelligheid.

Tot een volgende GVN-ronde. Hou de kalender in de gaten voor alle wedstrijden.

Groet,
Hans

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfclub van Nederland?

Lidmaatschappen