Volg ons

Xperon Winter Tour - Westwoud

Een stukje voorbij Hoorn ligt golfbaan Westwoud. Niet een omgeving waar ik personlijk veel kom dus wel eens leuk om te gaan kijken. Met mij nog 29 liefhebbers die konden genieten van zon bij aankomst en her en der wat spetters tot flinke miezer in de ronde. Het landschap op de weg er naar toe belooft uitgestrekte velden met hier en daar een boom. Op de golfbaan aangekomen blijkt niets dan minder waar te zijn.

Een op het eerste gezicht glooiende baan met voldoende hout om je ballen in te slaan en een mooi clubhuis waar we helaas maar logisch door de corona maatregelen alleen een coffee to go en broodje konden nuttigen. De voorzieningen zagen er ook goed uit. Vooral de driving range was een plaatje. Al golfende kom je erachter dat er inderdaad voldoende hoogteverschillen zijn, zeker op onze eerste negen. De 'oude' tweede negen met onze start op hole 10. Die hoogteverschillen hebben wij als mens veroorzaakt. Westwoud is namelijk ontworpen op een vuilnisbelt. Je ziet dat wel vaker. Het maakt de golfbaan in ieder geval aantrekkelijker met stuk voor stuk uitdagende holes. Na voltooiing van de eerste negen bleef bij mij het gevoel hangen dat er wellicht beter wat holes een ander nummer zouden moeten krijgen. De eerste negen (onze tweede) had een heel ander karakter. Een open veld met wel mooi aangelegde holes, maar toch minder spannend. Maak er een mooie mix van en je hebt echt een topbaan.

Dan de wedstrijd. Geen prijsuitreiking en neary en leary maar natuurlijk wel een virtueel podium met op de derde plaats Alexander Bakkeren (86/75), tweede Patrick Groen die wederom met de beste bruto score binnenkwam, 75/73.
Glorieuze dagwinnaar werd flightgenoot Arno Joosen die 85 slagen nodig had voor een netto totaal van 70. Daar ging niet heel veel mis. Allen gefeliciteerd!
Birdies zijn er ook gemaakt maar ik heb er maar een aantal kunnen opvangen in de app dus zou zo maar kunnen zijn dat er een paar missen in de uitslag.

We liggen nu minimaal twee weken stil vanwege het respect voor het virus. Hopelijk kunnen we daarna weer gaan genieten van de golfbanen. Met ook een prijsuitreiking waarin Xperon onze wintertour sponsor vast een plekje heeft. Iets met ballen ;-)

Tot snel en keep swinging!
Gr. Erwin

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfclub van Nederland?

Lidmaatschappen