Volg ons

Xperon Winter Tour Finale - Reymerswael

Een iets van stevige brief en rond de 25 graden, ideale omstandigheden voor de Xperon Winter Tour finale. Na een serie van 19 wedstrijden gedurende de periode oktober tot en maart konden we nu eindelijk gaan bepalen wie de nieuwe winter kampioen(e) zou worden. Door alle Corona maatregelen was het er nog niet van gekomen.

Op de nieuwe partnerbaan Reymerswael waren het, in vergelijking met afgelopen weekend, totaal andere condities. Kwam vorige week de regen nog bijna horizontaal voorbij nu dus stralend “korte mouwen en broeken” weer. Prima condities om goed te scoren. Maar de baan Reymerswael is niet zomaar te bedwingen. Zolang je uit de zware rough blijft heb je kans om te scoren. Maar in die dikke ‘sla’ dan is het een heel ander verhaal.

Bij de finale krijgen de spelers afhankelijk van de plaatsing extra slagen mee. Dat maakt dat met een goede bruto score en de extra slagen nog van alles mogelijk is. Conny wist zich van positie 14 in het klassement uiteindelijk naar een 4e plaats tijdens de finale te spelen. Excuus voor de verwarring aan het eind.

Een aantal spelers had vorige week onder die extreme condities een rondje voorgespeelt en dat is dan wel handig. Maar er zijn ook spelers die dat helemaal niet nodig hebben.

Onder de stralende zon op het terras gelukkig weer een prijsuitreiking hoewel dat volgens de horeca niet helemaal de bedoeling was. Maar goed, we hebben het toch af kunnen maken.

De top 3 van de Xperon Winter Tour Finale 2021 kwam uit de laatste flight. Op de derde plaats Martijn Serlie met 89 bruto en 65 netto. Hij kreeg 7 bonusslagen. Tweede plaats voor Arno Joosen met 84 bruto en 62 netto met 8 bonusslagen.
En de terechte Xperon Winter Tour kampioene is Miranda Hoogerdijk. In de serie van 19 wedstrijden was ze al veruit de beste speelster met drie overwinningen en veruit de meeste punten uit de beste 6 resultaten. Met 98 bruto en maar liefst 59 netto (met 10 bonusslagen) mocht Miranda na afloop de fraaie beker in ontvangst nemen. Oud kampioen Camiel mocht hem ook nog even vasthouden. Gefeliciteerd winnaars!

Ondanks alle Corona perikelen hebben we de winter tour toch redelijk normaal kunnen spelen. Een paar rondes konden niet doorgaan vanwege de sneeuw in februari. Op dit moment hebben we alweer 7 rondes van de Jubileum Zomer Tour gespeeld en we zijn dan nog niet halverwege.

Dank aan eenieder die mee heeft gedaan aan de Winter Tour en de finale. Ik stel voor dat we in oktober van start gaan met de Winter Tour 2021/22.

 

Groet,
Hans

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfclub van Nederland?

Lidmaatschappen