Volg ons

Xperon Winter Tour - Bentwoud

In het weekend van Sinterklaas eindelijk een "echte" Xperon Wnter Tour wedstrijd. Het was behoorlijk fris na een nacht van lichte tot strengere vorst in Nederland. Gevolg was wel dat op veel banen in Nederland de vlaggen op de winter plekken gestoken waren. Zo ook op Bentwoud. Dan heb je, als je een wedstijd speelt, de uitdaging dat een ieder de volledige ronde onder de zelfde condities speelt. Uiteindelijk is dat allemaal gelukt en hebben we de eerste negen met winter greens gespeeld en de tweede negen op normale greens. Die normale greens zijn nog steeds in prima conditie. Wat zachter dan normaal maar nog steeds snel genoeg.
De winter greens op Bentwoud hebben een wat groter formaat cup. Eenvoudig denk je dan maar dat is niet altijd zo. De put moet nog steeds top zijn want ook op een winter greens is die te missen.

Maar goed, het zal aan de winter greens gelegen hebben denk ik want er waren veel birdies deze ronde.
Willem Jan, Juliette, Henk vd L. , Henk N. , Sandy, Frans, Miranda, Patrick KB, Robert, Yvonne en Hans elk 1 birdie. Maarten en Shanky elk 2 birdies en Patrick Groen vandaag zelfs 4 birdies.

En dan de scores: het lijkt alsof niet iedereen goed overweg kon met de condities en die "speciale" greens. Netto scores van hoog in de tachtig tot laag, hééééél laag.
Voor het podium vandaag, en de Xperon ballen komen op zeker moment naar jullie toe, moest je dus laag, hééééél laag gaan.

Op de derde plaats Jeroen Snelders met 78 bruto en 68 netto. Ook Patrick Groen vandaag een 78 wat de beste bruto dag score was. Tweede vandaag Maarten Visser met een mooie 90 bruto en 64 netto. (en dus 2 birdies).
Maar de nummer 1 vandaag was Yvonne die in haar tweede winter tour deelname wederom de overwinning pakte. Een mooie 86 bruto wat een super 60 netto oplevert!. Een mmoie stijging in het klassement met de 50 wedstrijdpunten die worden bijgeschreven. De 1e negen holes speelde Yvonne in maar liefst in 39 slagen (+4)!
Gefeliciteerd Yvonne, Maarten en Jeroen met jullie scores. Helaas door de winter greens niet Qualifying anders waren de handicaps wat scherper gezet.

Morgen meteen weer door met ronde 7 op Golfpark De Turfvaert. De komende wedstrijden zitten flink vol. Houd de agenda goed in de gaten want de wedstrijden voor het nieuw jaar komen er ook op korte termijn op.

Groet,
Hans

Ps; volgende keer weer foto's van de ronde zelf. De vingers waren nu wat koud... :-)

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfclub van Nederland?

Lidmaatschappen