Volg ons

Winter Tour 2023 - Bleijenbeek

Vanuit het westen is het bijna 2 uur rijden naar Landgoed Bleijenbeek. Maar het is zeker de moeite waard. En zeker op een dag dat het in het westen miezerde maar in het oosten er een heerlijk zonnetje was. De baan was door alle regen en sneeuw van de afeglopen weken nog behoorlijk nat op bepaalde stukken. Met name op de 2e negen. Op somminge fairways waren delen afgezet zodat je er niet met de trolley kon komen. Dat maakt dan weer dat efficient golfen belangrijk is om te voorkomen dat er te veel heen en weer gelopen dient te worden. Je neemt dan op weg naar je bal alle mogelijke clubs en een een extra balletje mee....toch? 

Op 12 was er dan nog een wintergreen, helaas dan niet even dat stukje fairway gemaaid ondanks de grotere cup. 
Tien GVN'ers waren 's ochtends in de auto gestapt richting Limburg voor een ronde van de Winter Tour. Eenmaal in de baan was het niet bepaald winter. Door het heerlijke zonnetje was het aangenaam warm en heerlijk golfweer. Gelukkig maar want uiteindelijk hebben we er ruim 5 uur over gedaan. Dat kwam ook helaas door het gezoek naar ballen die op de fairways mysterieus uit het zicht verdwenen.

De speciale verrichtingen deze ronde op de par 4 11e hole en de par 3 dertiende. Op beide holes was het Jan-Pieter die bal het dichtst bij de hole sloeg. 

Birdies deze ronde Michel en Leen, beide 1 birdie. Sandy maakte zelfs 2 birdies. 

En dan de uitslag. Door de conditie van de baan speelde de baan erg lang. De greens trouwens waren in prima conditie maar ook erg zacht. Dus veel pitchmarks zichtbaar. Helaas heeft niet iedereen oog om deze te repareren. 
Op de derde plaats Pieter met 110 bruto en 81 netto. Tweede plaats voor Sandy met 101 bruto en 80 netto. Eerste vandaag Michel, ook met 80 netto (bruto 96) maar met de lagere handicap. 

Gefeliciteerd met de podium plaatsen.

Komend weekend spelen we op Westwoud in Noord Holland. Daarvoor zijn nog plaatsen beschikbaar. inschrijving sluit dinsdagavond.

Vervolgens spelen we dan nog op De Scherpenbergh, Spaarnwoude en De Swinkelsche alvorens we op 18 maart de finale spelen op Bentwoud. De ontknoping van de winter tour nadert. 

Tot een volgend GVN evenement.

Groet,
Hans

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfclub van Nederland?

Lidmaatschappen