Volg ons

Winter Tour 2023 - Best

Zondag 13 november, 16 deelnemers in de baan op Best Golfcenter. In deze periode van het jaar zorg je ervoor dat je alle attributen bij je hebt voor een golfronde onder veranderende weersomstandigheden.
Benodigdheden voor deze dag: zonnebrand crème en iets van een jasje of trui na afloop.
Wat was het weer een heerlijke zonnige dag. Strakblauw en rond de 17 graden. Ideaal golfweer.

De baan lag er prima bij. Fairways prima droog en de greens verrassend genoeg nog redelijk hard. Misschien qua snelheid dan niet altijd hetzelfde. Je merkt dan toch het verschil tussen de bosholes en de holes in het meer open terrein.
In periode van het jaar is het advies om de bal op de fairway te houden want naast de baan ben je de bal vrijwel zeker kwijt tussen de bladeren.

De speciale verrichtingen deze ronde: op hole 2 de leary en op de mooie hole 17 de neary.
Op hole 2 heb je een goede drive nodig om ver genoeg in de hoek te liggen om vervolgens de green aan te kunnen spelen. Met het water rechts en voor de green geen gemakkelijke opgave. In de 1e flight wist Maarten de bal het dichts bij de hole te krijgen. Niemand de flights erna kon dit verbeteren.
Hole 17 is de kortste par 3 van de baan. En heeft stroke index 18. Je zou dus zeggen dat de bal op de green slaan eenvoudig is. Wederom Maarten wist in de 1e flight de bal op de green te krijgen. Voor de achteropkomende flights zeker nog de mogelijkheid om de bal dichter bij de hole te krijgen.
Dat bleek niet zo te zijn en dus ontving Maarten beide sleeves met de Golfplaza logo ballen van Wilson.

Opvallend weinig birdies deze ronde. Stevan wist er 2 te maken en ondergetekende kon er ook 1 noteren.

En dan de scores deze dag. Ondanks de prima condities speelde de baan toch lastig. Geen uitzonderlijke scores deze ronde. Op de derde plaats Pieter met bruto 110 en netto 79. Tweede plaats voor Ulrich met bruto 92 en netto 76.
Maar de beste vandaag, Sandy met een bruto score van 98 en netto 75. Gefeliciteerd met jullie plaatsen op het podium. Met een tweede overwinning op rij staat Sandy nu stevig bovenaan.
Er zijn nog veel speelrondes te gaan dus er is nog van alles mogelijk. Uiteindelijk spelen de top 30 beschikbare spelers op 18 maart 2023 de WT finale.

Dank aan de spelers voor de komst naar Best. Tot een volgende GVN-wedstrijd.
Hou de golfkalender in de gaten voor meer golfrondes dit jaar en komend jaar.

Groet,
Hans

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfclub van Nederland?

Lidmaatschappen