Volg ons

Winter Tour 2021/22 - Turfvaert

Vandaag te gast bij Golfpark De Turfvaert met 24 enthousiaste deelnemers en deelneemsters. Het was heerlijk weer, het zonnetje kwam er zelfs nog even bij en een verraderlijke wind, soms hard, maar over het algemeen zwak. De baan lag er nog wel aardig bij. De greens waren wel hobbelig en de cups waren niet heel strak. De rough daarentegen was gemaaid en was wat vriendelijker dan in de zomer.

In totaal zijn er 11 birdies gemaakt door 7 deelnemers. De volgende deelnemers maakte 1 birdie: Martin, Matthijs, Henk en Paul. Allen kregen een birdiebal mee. Gefeliciteerd, heren! Goed gedaan! In dit rijtje had Stevan eigenlijk ook moeten staan. Met een fantastische eerste slag kwam zijn bal meteen op de green op de korte hole 4, waar ook de Leary stond. Dan zou je denken: Stevan met zijn kwaliteiten moet daar toch wel een eagle of birdie van kunnen maken. Helaas lukte dit voor Stevan niet, met een drieput was het een par. Op elke andere hole zou je daar tevreden mee zijn, maar als je zo goed op de green ligt met 1 slag, dan verdien je meer!

De volgende deelnemers maakte 2 birdies: Kurt en Arno. Ook zij kregen een birdiebal cadeau. Zeer fraai! Gefeliciteerd, heren! Het lukte mij zelfs om deze twee birdies achter elkaar te maken op hole 7 en 8! Met een fraaie ijzer 5 op hole 7 sloeg ik hem over het water en op hole 8 was een wedge de slag naar de vlag, met nog 40 cm viel de put. Een heerlijk gevoel!

Dat is allemaal leuk die birdies maken, maar waarom zou je stoppen na 2 birdies! Deze birdiekoning maakte er gewoon even 3 vandaag! Op hole 1, hole 11 en hole 13. Birdiekoning: John!!! Geweldig gedaan, gefeliciteerd! John kreeg een birdiebal cadeau en nog een glazen birdie!

Ook vandaag weer de bijzondere verrichtingen. De neary was gestoken op hole 13 en die ging naar Martin! Al in de 2e flight van de dag sloeg Martin zijn perfecte slag. Martin kreeg een sleeve Redline ballen mee. Gefeliciteerd, Martin! Goed gedaan!

De leary op hole 4 was eerst in handen van Sandy, helaas voor haar kwam er nog iemand anders langs die het beter deed. Op 30 cm van hole kwam zijn bal terecht na twee slagen en natuurlijk maakte hij de put voor birdie! Dat was Henk N! Ook hij kreeg een sleeve Redline ballen mee. Gefeliciteerd, Henk! Goed gedaan!

De uitslag was wel verrassend te noemen! Ik had een vermoeden dat John hier met de winst vandoor zou gaan, maar door 3 mindere holes lukte dat helaas niet. Na 15 holes stond hij op een score van +3 voor de ronde. De 8 op hole 14 had hij weggepoetst met 3 birdies, maar aan het einde van de ronde kwamen daar nog een dubbel bogey en triple bogey bij en toen was de ronde afgelopen, dus helaas geen kans meer om de schade te herstellen. Wel een knappe ronde, John! Dan de winnaars die wel op het podium kwamen vandaag:

Met een mooie 86 bruto en 70 netto kwam hij op de 3e plaats: Matthijs! Hij koos voor onze jubileumhanddoek van GVN! Goed gedaan, Matthijs!

Met een zeer fraaie 87 bruto en 69 netto op de 2e plaats: Kurt! Hij koos voor een grijze jubileumcap van GVN! Zeer goed gedaan, Kurt! Met een handicapverlaging het weekend afsluiten, hoe mooi kan het zijn!

Er zat een sluipmoordenaar in onze flight die ik helemaal niet in de gaten had. John stond de eerste negen fantastisch te scoren en na de turn deden John en ik niet voor elkaar onder. Maar die derde in onze flight scoorde ook lekker zijn parren, bogeys en soms dubbel bogeys. Dus aan het eind stond daar opeens een 94 bruto en 68 !!! netto: Mark! Hij koos als eerste voor de zwarte jubileumcap van GVN! Lekker, Mark! Goed gedaan! Hierdoor is Mark wel 'de te kloppen man' voor deze wintertour, hij staat nu stevig aan kop van het wintertourklassement van 2021/2022! Ik ben benieuwd hoe het verder gaat!

Volgende week een dubbele wedstrijd op Breuninkhof en de Gelpenberg!
Bedankt voor jullie komst en gezelligheid en graag tot de volgende keer!

Met sportieve golfgroet,
Arno.

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfclub van Nederland?

Lidmaatschappen