Volg ons

Winter Tour 2021-22: De Haenen

Beste golfers,

Vandaag, zondag 23 januari, waren wij te gast op Golfpark De Haenen. Met prima weer, nauwelijks wind en een graad of 6/7 was het erg prettig spelen. Helaas door de regen van de afgelopen weken waren 5 holes een wintergreen en op sommige plaatsen was het nog drassig. De greens waar wij wel op mochten, lagen er nog prima bij. Ook de oefengreen was gesloten (die bij hole1), dus de voorbereiding van sommige leden was iets verstoord. Maar ondanks al deze randvoorwaarden gingen wij, 24 deelnemers, vol goede moed en enthousiasme de baan in.

Onder ons ook verschillende nieuwe leden. Nogmaals vanuit deze plek: Welkom bij Golf Vereniging Nederland! Na afloop stonden er voor het clubhuis nog verschillende na te kletsen over de ronde, de baan en de gezelligheid die je bij onze club aan treft. Graag tot de volgende keer! Hopelijk dan weer binnen bij de horeca van de baan met een lekker drankje.

Dan nu nog wat leuke verhalen van deze ronde en natuurlijk de uitslag. Of heb je al gespiekt bij de uitslagen !!! Oke, wel of niet gespiekt: ik hoop natuurlijk dat je verder leest! ;) Omdat de horeca gesloten is, zullen de prijzen later bij de winnaars terecht komen.

De bijzondere verrichtingen: Gelukkig waren er nog voldoende mooie holes waar ik de Neary en Leary neer kon zetten. De Neary deze keer op hole 4 werd een prooi voor: Jeroen! Helaas ging de put voor birdie er niet in, maar wel een mooie eerste slag die het best was van allemaal vandaag! Goed gedaan, Jeroen. Je prijs staat genoteerd! De Leary, meestal op hole 11, maar deze was een wintergreen, dus heb ik deze op hole 17 gezet. Ook een kortere par 4 waar iedereen een goede kans heeft om de green in twee te halen. Moet je wel even goed over de bunker komen voor de green met je 2e slag. De beste vandaag was: Micha! Helaas ook bij Micha ging de birdieput er niet in. Goed gedaan, Micha! Je prijs staat genoteerd!

Ook vandaag waren er weer voldoende birdies te melden en zelfs een eagle, maar daar kom ik later op terug. Het begint bijna een traditie te worden: Wie wordt deze ronde de birdiekoning of -koningin? Twee birdies of een birdie en een eagle of was er nog iemand met drie birdies? Je raad het al: met 1 birdie ga je geen king of queen worden vandaag. Natuurlijk wel een eervolle vermelding en een birdiebal kado voor: Willen Jan, Hans en Arno. Goed gedaan, heren! De prijs staat genoteerd of schenken wij deze bal aan onze voorraad birdieballen die wij nodig hebben als wedstrijdleider? Die vraag kunnen wij alleen zelf beantwoorden. Maar dan komen er toch wel 3 leden de birdiekoning in de nek hijgen, ieder 2 birdies geslagen door: Cees, John en Ruud! Geweldig gedaan, heren! Jullie prijs staat genoteerd. Als Ruud zijn 3e birdieput wel had gemaakt, was hij de birdiekoning geweest. Hij zat er dicht bij, maar helaas geen derde voor Ruud. De birdiekoning van de Haenen op 23 januari 2022 met 3 birdies is geworden: Patrick! Met 3 birdies ben je de terechte koning! Wauw, knap gedaan, Patrick! Je prijs staat genoteerd. En die eagle dan? Is die persoon dan niet de Birdiekoning? Nee, ik zal je uitleggen waarom. Hoe mooi, knap en leuk deze eagle ook was, hij is geslagen op hole 11 waar er een wintergreen staat. Met een gelukkige eerste slag sloeg ik de bal laag en vlak langs de meest rechtse boom die aan de linkerkant van de fairway staat en kwam ongeveer 15 meter van de hole te liggen. Met een fantastische chip ging de bal er in! Dus eigenlijk heb ik 1 goede slag geslagen met een fantastisch resultaat. Patrick heeft dat 6 keer gedaan, een fantastische slag en fantastische put! Dat vind ik veel knapper!

Het podium:

Er waren veel leden die hier goed spelen en/of speelde, ook vandaag weer. Er is goed gescoord, 17 leden (van de 24) onder de 80 netto. Zou de koploper van het wintertourklassement weer toeslaan? Helaas zat dat er vandaag niet in voor Mark. Volgende keer een nieuwe kans. Zou je dan met 72 netto nog in de top drie zitten? Nee, helaas was dat deze keer niet genoeg voor het podium voor Hans A. Wel goed voor de 7e plek. Zou je dan met 71 netto in de top drie komen? Nee, helaas nog steeds te hoog. Natuurlijk wel een mooi resultaat voor Willem Jan, Matthijs en Emile, maar vandaag niet genoeg. Zij bezetten de plekken 4 t/m 6.

Op de 3e plaats met een mooie score van 80 bruto en 70 netto: John! Goed gedaan, John, je prijs staat genoteerd.

Op de 2e plaats met een geweldige score van 79 bruto en 65 ! netto: Patrick, onze birdiekoning van vandaag, je prijs staat genoteerd! Wat moet dat geweldig zijn om zo iets moois mee te maken en al helemaal als je het zelf doet! Dat is genieten! Je zat natuurlijk al in de auto naar huis te denken, misschien wordt ik wel eerste vandaag... Helaas net niet genoeg voor de 1ste plaats.

Op de 1ste plaats met een sublieme ronde (met een klein smetje op de 18e) van 75 !! bruto en 60 !!! netto: RUUD! Geweldig gedaan, Ruud! Je bent een terechte winnaar vandaag! Je prijs staat genoteerd en zal op een later tijdstip uitgereikt worden. Sandy en ik probeerde je nog bij te benen, maar eigenlijk was je vanaf de 4e en/of 5e hole al uit het zicht van ons. Ondanks mijn birdie en eagle kon ik niet dichterbij komen en ook Sandy had graag nog een birdie willen maken, maar helaas zat dat er deze keer niet in. Het was een genot om te zien dat er zoveel lukte bij je en hoe relaxed je er onder blijft. De 2e slag op 18 in het water was erg jammer, maar ondanks dat smetje heb je een hele, hele, hele goede ronde gespeeld! Ik heb genoten en het was reuze gezellig! 

Heren, gefeliciteerd met jullie podium! Knappe prestatie!

Bedankt voor jullie entousiasme en komst naar de Haenen. Het is altijd weer prettig om zo veel leuke en vrolijke mensen te zien op de golfbaan! Graag tot de volgende keer.

Met vriendelijke golfgroet,
Arno.

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfclub van Nederland?

Lidmaatschappen