Volg ons

Finale WT 2011/22: De Turfvaert

We noteren 26 maart 2022. Een prachtige golfdag op Golfpark De Turvaert in het kader van de finale van de Winter Tour 2021/22. Op moment van het schrijven van dit verslag is het nog prima weer maar de komend dagen wordt er voorspelt dat de winterjas weer uit de kast kan. Zaterdag was er van winter zeker geen sprake.

Vanaf november zijn er 20 “voorrondes” gespeeld waarbij per wedstrijd punten gescoord konden worden. Uiteindelijk krijg je dan een klassement. De top 30 spelers uit het klassement – die mee kunnen/willen spelen – staan dan in de finale om te strijden om de kampioenstitel.
Daarbij krijgt men op basis van de plaatsing in de finale extra slagen mee. Als speler begin je dan al met een kleine "voorsprong" aan de wedstrijd.

De baan lag er goed bij. Harde fairways waar de bal lekker op blijft rollen en greens die al voldoende snelheid hebben om menige chip of put de hole voorbij te zien gaan.
En er stond, zeker de 2e helft van de ronde, een stevig windje.

Vandaag op hole 17 de neary uitgezet. De kortste hole van de baan maar toch lastig genoeg zo lijkt. Alleen Kees Bos stond op het briefje.
De leary vertrouwd op hole 4. Vandaag met iets wind mee en dan is het de uitdaging om de bal in 1 keer op de green te krijgen. Dat lukte oa bij Mladen. De bal kwam op 2 meter. Het werd een intikkertje voor birdie vanaf 30 centimeter….net geen eagle, wel de leary dus.

Birdies vandaag voldoende waarbij Jeroen en Willem Jan er beide twee wisten te maken. Jan, Thomas, Mladen, Martin, Maarten, Hans A. en Hans B. wisten elk 1 birdie te maken. Een Xperon Birdie bal van sponsor 54Down voor een ieder.

En dan de uitslag. Met de extra slagen is het altijd de vraag wat het werkelijke eindresultaat zal zijn.

Even de top 5: Jeroen Snelders, vandaag de beste bruto score van 79, uiteindelijk de 5e plaats met 67 netto. Jeroen kreeg 4 slagen cadeau deze dag. Vierde plaats voor Martin van der Gugten met 100 bruto en 66 netto (7 slagen cadeau).
Op de derde plaats Francine Kruyt. Totaal 82 bruto en 66 netto. Op basis van de plaatsing in de finale kreeg Francine geen bonusslagen. Tweede plaats voor Thomas Hoyer. Met 4 bonusslagen en bruto 83 kwam hij op 63 netto. Een prachtig resultaat.
Maar de winnaar van de Winter Tour 2021/22 is Ruud van Meggelen. Met een extra van 10 bonusslagen noteerde hij een 84 bruto op de kaart wat een netto 61 op leverde. Gefeliciteerd allen!. Dat de bubbels maar lekker mogen smaken.

Met dank aan Rob de Kievith voor de foto’s bij dit verslag. Goed dat je er weer bij bent Rob !
Zie de facebook pagina van Rob voor meer mooie foto’s.