Volg ons

TsjechieXperience ZT - Prise d'Eau

 

Er valt een hoop te beleven als je met 30 leden de baan in gaat op Prise d’Eau. Altijd een prettige baan om te spelen en dat vinden meer leden, want de wedstrijd zat propvol met 30, al heel snel toen de inschrijving geopend was. Voor komend weekend zijn er nog 8 plekken beschikbaar, dus sla je slag en kom gezellig naar de Gelpenberg. Ook een mooie baan.

Terug naar Prise d’Eau: Er is een hoop gebeurt. Ik zal bij het begin beginnen.
Met een flinke wind waren alle flights goed op tijd de baan in, achterin waren sommige een beetje laat op de eerste tee, maar so far so good! Toen mijn flight op hole 4 van de Leije stond te putten, begon het steeds meer te regenen en werd dat steeds harder. Dit hield zo'n twee en een halve hole aan. Snel de tas een regenhoes geven, zelf een regenjas aan en natuurlijk de paraplu op de kar om zo veel mogelijk clubs en andere materialen droog te houden. Dat lukte mij maar gedeeltelijk, omdat het er even heel hard aan toe ging met die flinke wind.
Wij hadden nog een beetje beschutting van de bomen op hole 5, maar de flight achter ons had die luxe niet. Toen zij bezig waren op de green van hole 4, toen waaide het echt heel hard. Stevan keek even naar de zijkant en vroeg aan zijn flightgenoten: 'Wij hadden toch drie karren naast de green staan?' Er stonden er nu nog maar twee! Rob, onze clubfotograaf, had hetzelfde gedaan als ik. De paraplu op zijn kar gezet. De harde wind heeft zijn kar, met alles erin, zo de sloot in geduwd! De kar lag op zijn kant in de sloot met zijn camera en die was dus ook helemaal nat. Het lijkt erop dat die weggegooid kan worden. Klein gelukje, zei Rob, dat het zijn oude camera was en niet zijn nieuwe die hij nog maar kortgeleden heeft aangeschaft. Maar jammer is het wel. Eerst maar even de hole afgemaakt en daarna moesten zij eerst alles uit de sloot vissen, voordat ze weer verder konden. Maar voordat Stevan al wilde helpen, zei Rob: 'Eerst nog een foto maken met mijn telefoon! ;) Gelukkig hebben we de foto's nog!
Sterkte Rob met alles weer in orde krijgen en ik vind het heel knap dat je na deze zwempartij van je spullen nog zo'n goede score hebt weten te maken!

Gelukkig kregen we daarna weer droog weer met af en toe een lekker zonnetje!

Brengt mij op het volgende verhaal van deze ronde:
Op de eerste tee besloot Aurea Santos om vandaag lekker met de mannen mee te spelen van geel en dat deed ze zeer goed, zie uitslag! Als je Prise d’Eau een beetje kent, dan weten jullie dat hole 2 op de Blaak een par 3 is met zo'n mooi tafeldak als green. Aan alle kanten loopt het weer naar beneden als je je bal niet op de green weet te houden. Aurea deed dit wel heel goed, want zij speelde, dus van geel, haar bal in een keer op de green en ook nog eens dicht bij de hole. De put die daar op volgende ging, door het goede mikken van Aurea, zo de hole in: BIRDIE! De allereerste birdie van Aurea bij de GVN, heb ik me laten vertellen. Proficiat, heel goed gedaan! Zij ging naar huis met een echte glazen vogeltje, zo eentje die ze niet meer maken in Zweden!

Dit waren zo maar eens twee verhalen die er tijdens een ronde kunnen gebeuren. Ik ga ervan uit dat er in andere flights ook leuke of grappige dingen gebeuren, vertel ze aan de wedstrijdleider en wie weet staat het in het verslag.

Dan nu de uitslag en die is ook spectaculair:
Te beginnen met de birdie's, 7 stuks. Voor: Aurea, Jenny, Rene, Jacques, Mladen, Hans en Arno. Zij mochten allemaal een vogeltje of birdiebal meenemen. Gefeliciteerd!

Je moest vandaag rond je handicap spelen om bij de beste 3 te komen, maar om eerste te worden, moest je een topdag hebben om Mladen van de winst te houden! Met een 81 bruto en !!! 64 !!! netto, is Mladen de absolute winnaar van deze wedstrijd. Hij ging naar huis met een doos tourballen van Redline die beschikbaar zijn gesteld door onze sponsor: TjechieXperience! Proficiat, Mladen, heel goed gedaan!
Op gepaste afstand nummer 2: Jacob, met 93 bruto en 72 netto. Hij ging naar huis met 6 Redlineballen en de pitchfork!
Op de derde plaats: Jeroen, met 83 bruto en 74 netto. Hij ging naar huis met 6 Redlineballen.

Heren, nogmaals gefeliciteerd, goed gedaan!

Dank iedereen voor het afreizen naar Prise Deau en graag tot de volgende keer!

Met vriendelijke golfgroet,
Arno Joosen.

Meer foto's van Rokie: "een natte Prise d'Eau.."

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfclub van Nederland?

Lidmaatschappen