Volg ons

TsjechieXperience ZT - Bentwoud

Op 4 oktober wordt de finale gespeeld van de TsjechieXperience Zomer Tour. Met nog 2 wedstrijden te gaan voor deze finale lijkt er geen twijfel meer te bestaan wie de finale als nummer 1 gaat starten. Hij had tot de wedstrijd van deze week op Bentwoud al een mooie voorsprong in het klassement, maar zijn eerste 1e plaats van de Zomer Tour van dit jaar maakt zijn voorsprong op de rest van het veld bijna onoverbrugbaar. Het gaat hier over Thomas Hoyer. Met 85 bruto en 70 netto verdiende hij 50 punten voor het klassement. Met 225 punten staat hij nu 64 punten voor op de nummer 2.

Het gevecht om de plaatsen 2 t/m 5 is nog wel spannend. Met een knappe 5e plaats op Bentwoud steeg Rob de Kievith met stip naar de 2e plaats in het klassement. Na een derde plaats vorige week en een vierde plaats deze week doet ook Willem Jan Pott Hofstede weer helemaal mee. Hij staat nu 3e in het klassement. Op de 4e plaats staat Caroline Lugtenburg die haar klassements score op Bentwoud niet wist te verbeteren. 5e bleef Idzerd Holdinga die door een blessure al een paar weken aan de kant staat.

Shanky Gharbharan maakt grote sprongen in het klassement. Vorige week een mooie derde plek en nu een tweede plaats met 88 bruto en ook 70 netto. Met deze vorm kan hij nog heel wat plaatsen in het klassement stijgen op weg naar de finale.
De nummer 3 van de wedstrijd Emile van Es had nog niet heel veel Zomer Tour wedstrijden gespeeld. Met de punten voor deze derde plaats met bruto 92 en 71 netto wint hij wel heel wat plaatsen in het klassement.

Het komende weekend geen wedstrijd voor de Zomer Tour. Er wordt dat weekend 3 dagen gespeeld rond Amsterdam om de Spang Makandra Cup. Met deze wedstrijd wordt geld opgehaald voor het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis.

De week daarna op 19 september gaat de Zomer Tour verder op Best en we sluiten af op 26 september op De Turfvaert.

Groet,
Willem Jan

 

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfclub van Nederland?

Lidmaatschappen