Volg ons

Tsjechie trip 2022

Tsjechie trip 2022

 

Een prachtige stad, prachtige golfbanen en lekker weer. Ideale omstandigheden voor een lang weekend golf en gezelligheid. Met een select gezelschap van totaal 6 spelers waren we van 18 tot 22 mei jongstleden in Praag en omstreken. Verblijf was in een prima hotel – 4 sterren misschien wat veel – in de nieuwe stad. Een kort ritje met de metro en je staat zo in de oude stad. Mooie pleinen, de rivier en veel restaurants.
Gedurende de vier dagen hebben we 4 verschillende banen gespeeld. Elke dag werden we netjes van het hotel naar de golfbaan gebracht en vice versa. Erg fijn, want dan kan je na afloop even lekker genieten van een slokje. In Tsjechië zijn de horecaprijzen op de golfbanen net even anders dan in Nederland. En biertje is er ongeveer € 2,50 en flesjes water en broodjes voor in de baan spotgoedkoop.

Op dag 1 speelden we op Konopiste Golf en Ski Resort. Deze baan heeft twee 18 holes banen (Radecky en d’Este) en een 9 holes par 3-4 baan. En is de winter kan je er skien. Over de driving rangen heen loopt een sleeplift. 
We speelden de Radecky course. Een prachtige glooiende bosbaan met fraaie waterpartijen en een mooie variatie aan holes. Af en toe met stevige klimmetjes met een trolley zeker te lopen. Een baan waar je zeker kan scores mits je op de fairway blijft en een vlakke ligging hebt.
We speelden deze 4 dagen met deze kleine groep niet voor een eindklassement maar wel elke dag voor de dagprijs. Op Konopiste was Tom de beste van de dag.

Op vrijdag gingen we richting Golf Resort Karlstejn. Een flink glooiende baan met 27 holes. 18 holes aan de ene kant van de heuvel en 9 holes aan de andere kant. Het was ongeveer 29 graden en dan is spelen op deze baan een flinke aanslag op de conditie. Een buggy is voor de meeste golfers dan raadzaam. Wij deden het zonder. Net als op Konopiste een ronde die ongeveer 5 uur duurde. Het clubhuis staat boven op de heuvel dus je weet dat je uiteindelijk een laatste klim omhoog hebt. De baan iets meer open met dus veel holes die van de heuvel af of tegen de heuvel op gingen. Of schuin tegen de heuvel aan waardoor een vlakke ligging niet een zekerheid was. Jelle Cool deze dag de speler met de beste netto score.

Op dag drie de baan van Prague City Golf. Vanaf het hotel een kort ritje met het taxibusje. De baan is aangelegd als een soort van Inlands Links met snelle glooiende greens, diepe bunkers en de nodige “duinen” met hoog gras. De omgeving en het uitzicht is niet altijd even fraai vanwege de gebouwen naast de baan en de elektriciteitsmasten. De baan zelf is goed te noemen. Het is zeker geen gemakkelijke baan. Nogmaals, naast de fairway zeer hoge rough en greens waar de bal niet makkelijk op blijft liggen. Over enkele weken wordt er een dames toernooi van de Challenge Tour gespeeld.
Ondanks dat de holes hier vrij dicht bij elkaar liggen ook weer een ronde van zo’n 5 uur. De flights voor ons namen hun tijd… Jelle ook vandaag weer de beste netto score van de dag en hij had ook de (herkansing) neary.

Op dag vier konden Linda en Tom helaas niet meespelen en dus de laatste ronde met een 4-bal de baan in.  Locatie het Albatros Golf Resort. Dit is de baan waar de laatste jaren het Czech Masters van de heren Europese tour wordt gespeeld. Van geel een zeer lange baan van net boven de 6000 meter. Interessante glooiingen in de fairway met stroompjes en vijvers en een waterval op holes 16. Supersnelle greens waar je scherp moet blijven ook op de laatste 30 cm. Wederom Jelle (netto 76) de beste met Carla en Jeanne elk 78 netto.

Vier dagen zijn om voor je het weet. Ondanks, of misschien wel mede door, het selecte gezelschap was het een zeer gezellig met elkaar. We hebben heerlijk gespeeld en lekker gegeten en gedronken.
Heb je nog een golfvakantie in het verschiet denk dan ook eens aan Tsjechië en Praag. Rond Praag liggen verschillende banen. Green fee prijzen zijn lager dan in Spanje en Portugal en eten en drinken is goed geprijsd. En Praag is een prachtige stad. En Tsjechie heeft prachtige natuur, met muskusratten!. Kijk maar eens op de website van onze reispartner TsjechieXperience.

Wat mij betreft gaan we volgend jaar weer een aantal dagen naar Tsjechië. Hou de kalender goed in de gaten!

Dank aan Jeanne, Linda, Carla, Jelle en Tom voor een gezellig lang weekend.

Groet,
Hans

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfclub van Nederland?

Lidmaatschappen