Volg ons

TOP dag op The Duke voor het goede doel

Het was op 10 juni jl. een mooie en geslaagde golfdag op The Duke die dankzij de sponsoring van KIMA (leverancier van houten laden, profielen en meubelbeslag te Oss) plaatsvond en waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan de Antoni van Leeuwenhoek Foundation.

De organisatie van deze dag was, zoals ook al enkele jaren gebruikelijk, in handen van GVN in samenwerking met Spang Makandra Amsterdam.

Het moet gezegd: de ingrediënten voor deze TOP-dag lagen ruim voorhanden:

  • een groep enthousiaste en gezellige deelnemers die de uitnodiging van Glenn Moestadja om deel te nemen maar al te graag hadden aangenomen;
  • enkele ruimhartige sponsors waardoor mede dankzij hen deze dag op The Duke kon plaatsvinden;
  • een TOP baan om op te spelen met strakke fairways en greens + een fantastisch terras;
  • TOP weer met veel zon en een lekkere temperatuur;
  • en tenslotte maar niet het minste: TOP-organisatie geleid door Dylan Weggeman en Hans Bijlsma i.s.m. de lieftallige hostesses van The Duke, die alle wedstrijdkaarten voorafgaand aan de wedstrijd uitdeelden en na afloop ook weer verwerkten tot de uitslag.

Kortom een TOP dag die niet snel vergeten zal worden. Het begon al bij aankomst op het terras. Onder het genot van een kop koffie of thee met wat lekkers werd vooruitgeblikt op wat zou gaan komen. Scorekaarten werden bekeken, kansen op de neary of longest werden door sommigen vooraf berekend, maar belangrijker was de sfeer van saamhorigheid en gezelligheid die toch de boventoon voerde.

Tijdens de wedstrijd was het in de baan werkelijk genieten van de strakke fairways en greens. Met de prachtig bloeiende rododendronstruiken die je overal op de baan tegenkwam waande je je af en toe op Augusta. De holes zijn op zich niet heel moeilijk om te spelen hoewel sommige afslagen wel om wat precisie vroegen en de hoge rough je het soms behoorlijk lastig kon maken. Lag je daarin, dan kostte je dat toch heel vaak een extra slagje terug naar de fairway.

Op de par 3 van hole 7 konden de deelnemers meedoen aan een Beat the Pro challenge. De teaching pro van The Duke sloeg bij elke flight die langs kwam als eerste een bal op de green zo dicht mogelijk bij de vlag, waarna elke speler van die flight mocht proberen zijn of haar bal dichter bij de vlag te krijgen. Na afloop van de wedstrijd bleken acht spelers het beter gedaan te hebben dan de pro. Zij ontvingen allemaal een toepasselijke giftbox van The Duke.

Bijzondere vermelding hierbij verdient natuurlijk Dylan Weggeman die de pro versloeg door simpel even een ‘hole in one’ te slaan. Dichterbij de vlag kon echt niet! Uiteraard was Dylan wel zo sportief om alle deelnemers op het terras een lekker glas champagne aan te bieden, wat maar al te graag werd aanvaard.

Bij de turn op hole 9 konden de deelnemers op het terras genieten van een quick lunch bestaande uit een kopje aspergesoep met zalmsnippers en boerenbrood met lamsham en eiersalade dit alles begeleid met een glaasje koele wijn en water. Heerlijk luxe die je zo af en toe maar gewoon over je heen moet laten komen. Na deze onderbreking hup weer de baan in om de volgende negen holes te spelen.

Na afloop van de wedstrijd werden de deelnemers verwelkomd op het terras van waar je een mooi uitzicht hebt op de greens van hole 9 en hole 18. Heerlijk vertoevend in de zon of schaduw werden we verwend met drankjes en borrelgarnituur met aansluitend een heerlijk burger van de Big Green Egg.

Nadat alle kaarten waren geteld en ingevoerd maakte Dylan de uitslag bekend die luidt als volgt:

1e prijs: Henk vd Laan met een score van 69 netto (84 bruto)
2e prijs: Jan Brehm met een score van 72 netto (81 bruto)
3e prijs: Patrick Groen met een score van 73 netto (74 bruto)

Longest dames: Josette Franken
Longest heren: Alrick Maduro
Neary dames: Caroline van der Spek
Neary heren: Liem Lie

Tenslotte past hier ook namens de organisatie en alle deelnemers een woord van dank aan Dick Groenewegen en Winny Muller alsook aan Hans Feijen en Andre Louwers, die deze voor de deelnemers unieke dag op The Duke mede mogelijk maakten. Als culinaire blijk van waardering daarvoor en omdat zij de volgende dag met de camper op vakantie gingen, ontvingen Winny en Dick uit handen van Glenn Moestadja een doos met heerlijke Surinaams/Javaanse heerlijkheden.

Nu op naar ons volgende goede doelen toernooi, op 10, 11 en 12 september spelen we weer het 'Rondje Amsterdam' voor de Spang Makandra Golfcup. En natuurlijk staan ook die 3 dagen weer geheel in het teken van de Antoni van Leeuwenhoek Foundation.

Zie jullie dan!

Groeten,
Cok Dijkers

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfclub van Nederland?

Lidmaatschappen