Volg ons

Strokeplay 2021 - spannend en warm!

In 2020 tijdens alle Corona perikelen en protocollen speelden we een strokeplay kampioenschap voor zeg maar een leeg stadion. Er werd gespeeld, maar na afloop was er geen prijsuitreiking en werden de bekers en prijzen in stilte uitgereikt. Hoe anders, gelukkig maar, dit jaar!
Met alle nieuwe versoepelingen sinds twee weken konden we na afloop weer gezellig met elkaar samen komen – wel op gepaste afstand – om de winnaars in het zonnetje te zetten.

Zaterdag 12 juni op dag 1 gingen 18 flights van start op Golfpark De Haenen. Voor de heren kampioen van afgelopen jaar een klein beetje thuisvoordeel, maar je moet het toch maar doen. Het werd een lange dag. Niet alleen het starten van de flights duurde lang maar ook door de baan. Mede door de taaie hoge rough, en dat uitholen noodzakelijk was, werd het een record aan provisionele ballen slaan. De bunkers bleken ook lastig. Een aantal spelers moesten helaas de dubbele cijfers noteren op de kaart.

De top 3 heren op dag 1: John Henrikson met 75 bruto, Stevan Aldershof 76 en Frans van Leeuwen 77. Alles dus nog mogelijk voor dag 2.
Voor de netto scores volgende top 3 na de eerste dag: Frans van Leeuwen 68, Erik Vonk 69 en Jelle Bleumink 70.

Bij de dames de top 3 bruto als volgt: Tenicia Post 89, Regine Manders 91 en Renata Filet 96.
En de top 3 voor de netto scores: Jacqueline van Leeuwen en Yvonne Kleihorst beide 72 en Carla Bunnik 73.

Dag 2 bracht ons naar het andere Golfpark in de Breda regio: De Turfvaert. Stond er op De Haenen nog een stevige wind, deze ronde een klein zuchtje en duidelijk hogere temperaturen. Belangrijk om dan goed te eten en te drinken. Deze dag gelukkig een twee tee start waardoor een snellere binnenkomst van de teams. Uiteindelijk eenieder binnen de vier en een half uur binnen. Waarschijnlijk wilde iedereen zo snel mogelijk op het terras zijn.

Bij de heren kon helaas Stevan het niet vasthouden en raakte achterop ten opzichte van de koplopers. Uiteindelijk waren het Norbert Muller (83), Jeroen Snelders (79) en John die de beste bruto scores van de dag hadden.
De top 3 netto dagscore op De Turfvaert: Thomas Hoyer (71), Erik Vonk (70) en Jeroen Snelders (67). Ondanks dat Erik regelmatig tot kniehoogte in de rough stond wist hij het goed bij elkaar te houden.

Bij de dames de bruto top drie op dag 2: Tenicia Post 98 bruto en Yvonne Kleihorst 95 bruto. Maar het was Francine Kruyt die goed gebruik maakte van het thuisvoordeel en een prima 87 wist te noteren.
De netto top drie: Carla Bunnik (70), Yvonne Kleihorst (65) en Francine een fraaie 64 netto. Zowel voor Yvonne als Francine een mooie bijdrage voor de WHS-handicap.

Als we dan alles goed optellen en sorteren dat blijkt dat we dit jaar nieuwe bruto kampioenen op de bekers kunnen zetten.
Maar eerste de top 3 voor het netto klassement voor de dames en de heren. Bij de dames derde plaats voor Carla Bunnik met totaal 143 netto. Tweede plek voor Francine Kruyt met 138 netto. Maar met net 1 slag minder is Yvonne Kleihorst eerste geworden bij de dames. Totaal 137 netto. Yvonne ontving een voucher voor het spelen van een gratis ronde van onze jubileum tour.

Bij de heren uiteindelijk de top 3 van het netto klassement als volgt. Op derde plaats Frans van Leeuwen met 143 netto. Tweede plaats Jelle Bleumink met 142 netto. En uiteindelijk eerste Erik Vonk met 139 netto. Ook voor Erik onder andere een Zomer Tour voucher.

Ja en dan het bruto eindklassement. Bij de dames toch wel een flinke verschuiving. Zowel Tenicia als Regine schoven helaas een plaatsje op. Derde plaats voor Regine met 191 bruto. Tweede plaats Tenicia met 187 bruto. Maar door haar “sunday move” uiteindelijk Francine die de beker in ontvangst mocht nemen. Ze wist de andere dames met een totaalscore van 183 voor te blijven.

En dan de heren. Na dag 1 was dus nog alles mogelijk. Het resultaat van dag 2 gaf een kleine verschuiving in het klassement. Merijn Gerritsen wist de top 3 binnen te komen en eindigde met totaal 166 bruto. Tweede in de eindrangschikking Frans van Leeuwen met 161 bruto. Maar uiteindelijk was het John Henrikson die met rondes van 75 en 76 de andere heren duidelijk voorbleef en terecht de nieuwe clubkampioen is. Gefeliciteerd allen !
Zowel John als Francine worden op een later tijdstip uitgenodigd om ergens in Nederland op een mooie topbaan te spelen.

Dank voor jullie aanwezigheid en enthousiasme. Het was leuk om elkaar weer onder meer ‘normale’ omstandigheden te zien.  We zien jullie volgend jaar graag weer terug. Want ook dan spelen we om het clubkampioenschap. Of we zien jullie al eerder natuurlijk bij één van de komende GVN-evenementen. Houd de kalender goed in de gaten.

Groet,
Hans & Dylan

Voor meer foto's zie de facebook pagina van Rokie

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfclub van Nederland?

Lidmaatschappen