Gezellig en warm, zeg maar extreem snikheet! Nederland gaat nog een paar dagen gedrukt onder extreme nazomer warmte.  Altijd beter dan regen maar als je dan drie dagen de baan in gaat dan is het behoorlijk afzien. Veel smeren en veel drinken is dan het advies en zoveel mogelijk de schaduw op zoeken.

De Spang Makandra Cup zit er weer op. Drie dagen golfen met als doen zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de Antoni van Leeuwenhoek Foundation.
Het SMC Amsterdam wordt gespeeld op drie verschillende banen in en om Amsterdam.

Op vrijdag de start op Waterland Golf. Aan de start 31 spelers die rond het middaguur de baan in gingen om de warmte en de taaie rough te trotseren.
Dit jaar voor het eerst twee handicap categorieën. In categorie 2 wist Yvonne Kleihorst een prima score van 73 netto te noteren. Gevolgd door Omaira Wallé met 77 netto en Mark de Kievith ook met 77.
In Categorie 1 noteerde Jeroen Snelders een 73 netto voor de 1e plaats. Hendro Moestadja en Dylan Weggeman respectievelijk 2e en 3e. Beide met 74 netto.
Zoals gebruikelijk zijn er dan ook nog speciale verrichtingen, neary en leary, en die op naam van Hans.
Na afloop werd er flink na gepuft op het terras onder het genat van heerlijke koude drankjes.

Dag 2 de ronde op Spaarnwoude. Traditiegetouw spelen we daar de finaleronde maar helaas was dat dit jaar niet mogelijk. Spaarnwoude is een lagen baan waar je tussen een aantal holes grote afstanden dient af te leggen. Het werd uiteindelijk een lange ronde van rond de 5 uur.
De speciale verrichtingen deze dag voor Armstrong Okobia, de neary op D3, en Emanuel Alvarenga, de neary op E3.
In categorie 2 was het wederom Yvonne Kleihorst die de beste score wist binnen te brengen. Een 68 netto. Tweede plaats voor Charl Neering ook met een 68. En derde Rob ‘Rokie” de Kievith met een mooie 73 netto.

In categorie 1 de overwinning voor Armstrong met een zeer fraaie 66 netto. Robert Kleihorst pakte de 2e plek met 68 netto en Rayen Bindraban met een 69 netto.

De finale dag dit jaar op Burggolf De Purmer. De Purmer is en blijft een fraaie baan heerlijk rustig gelegen in Purmerend. Het zou toch jammer zijn zou deze baan ooit helemaal verdwijnen. We speelden de beste combi namelijk wit en geel. Smalle hole met veel strategisch water.
Deze dag maar liefst 4 speciale verrichtingen. De neary’s waren voor Glenn Moestadja (geel 3) en Marieke Vollebregt (geel 7). Die laatste bijna een champagne momentje. De bal heel dicht bij de hole!
De leary’s op wit werden het beste gespeeld naar Rashied Badal (wit 4) en Dylan (wit 8).
In categorie wist Nick Meulenbroek met een 66 netto de dag overwinning te pakken. Tweede Kees Kranendonk met 69 netto en derde plaats voor Dick Groenewegen met 71 netto.

In categorie 1 de dag overwinning voor Rashied met een mooie 66 netto. Tweede plaats voor Willem Jan Pott Hofstede en de derde plek voor Joop Mailuhu. Beide met 72 netto.

Na de ronde en de eerste koude drankjes schoven de deelnemers aan tafel voor de heerlijke Surinaams-Javaanse maaltijd.
En na het verwerken van alle uitslagen was het tijd voro de bekendmaking van de einduitslag voor beide categorieën.

In categorie twee wist Kees Kranendonk door drie dagen steeds beter te scoren de derde plaats te pakken met scores van 84, 74 en 69 netto.
Tweede in categorie 2 Omaira Wallé. Met scores 77, 74 en 74 ontving ook zij een cadeaubon van RSGolfshop.nl. Net als alle klassement winnaars.
Eerste plaats in de categorie vanaf handicap 20 is Yvonne Kleihorst. Yvonne maakte drie rondes van 73, 68 en 74 netto.

Gefeliciteerd met jullie prachtige resultaten.

En dan categorie 1. Uiteindelijk wist Jeroen Snelders daar plaats drie te pakken met een totaal v an 227 netto (73,74 en 80) . Tweede plaats voor Dylan met totaal 219 netto (74,71,74).
De winnaar in categorie 1, en daarmee de ontvanger van de “SMC Jug”, is Armstrong Okobia met een totaal van 217 netto. De zeer mooie ronde op dag 2 creëerde net dat gaatje om de rest van het veld voor te blijven.

Gefeliciteerd Armstrong en de andere winnaars met jullie prestaties onder de zeer extreme condities. En aan alle deelnemers geweldig dat jullie mee hebben gedaan aan het drieluik van dit jaar en jullie steun voor e Antoni van Leeuwenhoek Foundation.
Rond december zal er bekend zijn hoeveel geld we dit jaar met alle wedstijden hebben opgehaald en zullen we de cheque bij het AvL in Amsterdam uitreiken.

Na afloop van de prijsuitreiking bleef er dan nog één plichtpleging over. Het trekken van het winnende lot voor de flight van 4 personen op The International. De grote hoofdprijs van de loterij.

Uit de wijnkoeler kwam uit uiteindelijk het lot wat gekocht was door Marieke Vollebregt. Van harte Marieke! Veel plezier!
Aanvullend werden ook de andere loten verdeeld en ontvingen meer deelnemers mooie prijzen welke gedoneerd zijn door onze golfpartners.

Namens Glenn en Dylan dank aan alle spelers voor jullie deelname aan de editie van dit jaar. Het was weer erg gezellig. Leuk om weer nieuwe deelnemers te leren kennen.
We hopen jullie snel terug te zien bij een volgende (GVN of iGolf) golf evenement of de SMC wedstrijden van volgend jaar.