Volg ons

Par 3/4 kampioenschap 2020 - Bentwoud

Op 15 augustus speelden we voor de 4e keer het GVN Par3/4  kampioenschap of wel het "kampioenschap der korte baan".  Met een 18 deelnemers gingen we twee keer rond op de vernieuwde Noordwoud baan op Golfbaan Bentwoud. Lekker weer en een baan die er prima bij lag. De greens waren nog wat hobbelig door de gaten van het prikken eerder maar ze liepen wel lekker. En die greens zijn behoorlijk glooiend en hard. Dus noodzakelijk om de bal op de juiste plek te laten landen.

Bij "korte baan" denk je dat het niet allemaal zo moeilijk zal zijn maar schijn bedriegt. Naast korte par 3's van rond de 90 en 100 meter ook een lastig van 160 meter en medium lengte holes met voldoende andere uitdagingen. De twee par 4's lijken op papier eenvoudig maar je zal nog steeds de par of birdie moeten maken.

Totaal vandaag 21 birdies waarbij de 'top 3' van meeste birdies als volgt: Frans, Ulrich, Wim en Henk elk 2 stuks. Glenn vandaag 3 birdies maar de topscore vandaag door Victor met maar liefst 4 birdies.

Dan de uiteindelijke einduitslag. Het kampioenschap gaat om de beste bruto score maar we hebben natuurlijk ook een beste netto. Die eer, en de bijbehorende prijzen, gaat naar Eric Ledder. Met bruto 68 en netto 54 is hij de netto champ. En een mooie handicap verbetering.

Dan de bruto scores. Vooraf toch al duidelijk dat met de lage handicappers die meededen dat een score rond par nodig zou zijn om de beker binnen te halen. Uiteindelijk de top 3: Hans met 61 bruto, Willem Jan een 59 bruto en de kampioen met een ronde level par 58 Frans van Leeuwen. Gefeliciteerd allen!

Ook volgend jaar spelen we zeker weer een Par 3/4 kampioenschap ergens op een korte baan in Nederland. En wie weet spelen we vaker een korte baan rondje. Je bent lekker snel rond (net 3 uurtjes) en het is nog best lastig ook.

Tot het volgende GVN evenement.

Groet,
Hans

Ps: Er staan nog verschillende wedstrijden op de kalender waar nu nog plek is. Schrijf je snel in voordat het vol is. Bijvoorbeeld het rondje Amsterdam van de Spang Makandra Cup. Drie dagen golfen voor het goede doel. Doe jij ook mee?

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfclub van Nederland?

Lidmaatschappen