Volg ons

Ook een beetje onze Belg

Soms zou ik willen dat ik Belg was. Niet omdat ik van mijn Nederlanderschap af wil, nee integendeel. Werken en wonen in dit kleine platte landje is me altijd goed bevallen. En nog steeds, ook al komt er gezien mijn leeftijd  van werken niet zo veel meer de laatste tijd. Daar staat tegenover dat je dan weer wel meer kunt gaan golfen. Dat is dan ook precies wat ik doe nu ik bijna met pensioen ben. Velen, en dan met name de jongeren onder ons, zullen daarop best een beetje jaloers zijn, ik bedoel dan dat golfen natuurlijk. Maar goed, net zoals dit nu bij mij het geval is, ook voor de jongere generatie geldt “die tijd komt nog wel”.

Nu voor wat betreft dat Belg willen zijn. Als Belg zou ik nu trots kunnen zijn op die ontzettend coole golfer Thomas Pieters. Wat die de afgelopen vier dagen weer in de Masters liet zien stijgt ver uit boven wat ‘onze Joost’ tot nu toe laat zien. Zou het komen omdat Thomas meer wedstrijden speelt? Ligt het aan de coach? Ligt het aan de nogal veeleisende vriendin van Joost (hoorde ik toevallig van de week) die wellicht te veel van zijn krachten vergt. Ik weet het niet en ik hoef het ook niet te weten. Feit is wel dat Thomas Pieters als het gaat om het zich in de picture spelen goed bezig is. Gisteren weer gedeeld 4e op de Masters, eveneens 4e op de Olympische Spelen in 2016, een wildcard voor de Ryder Cup 2016 waar hij gelijk de beste speler van het team werd. En dat terwijl hij pas sinds 2014 actief is op de European Tour en pas 25 jaar is.

Maar goed, ik ben geen Belg en zal het nooit worden ook. Net zoals Joost Luiten nooit nummer 1 van de wereld zal worden. Nummer 1 van Nederland lukt bij gebrek aan echte concurrentie nog net wel. Toch zou ik, net als vele anderen, willen dat ik zo goed kon golfen als Joost. Helaas, ik doe het vooralsnog maar even met mijn eigen hcp. 16,0. En wie weet doordat ik nu bijna dagelijks op de golfbaan sta gaat die de komende tijd nog wat zakken. Net als Joost doe ik mijn best maar of dat genoeg is, we gaan het zien.

Cok Dijkers

“The more I practice, the luckier I get.”
Gary Player

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfclub van Nederland?

Lidmaatschappen