Volg ons

Oliebollen ronde 2023 - Nunspeet

Het golfjaar 2023 zit er bijna op. Traditioneel spelen we tegen het einde van het jaar een oliebollen ronde als laatste wedstrijd. En vrijwel elk jaar doen we dat op het Rijk van Nunspeet. Een baan die zelfs onder winterse condities goed bespeelbaar is en blijft.
De vooruitzichten aan het begin van de week waren niet super en dat is mogelijk de reden geweest dat er een aantal spelers op het laatste moment een andere bezigheid voor de zaterdag kozen. Jammer, want uiteindelijk viel het allemaal mee en bleef het – op die ene druppel na – droog. Er stond een stevige wind wat het lastig maakte de bal in de baan te houden. De fairways lagen er goed bij. Geen natte en drassige plekken zichtbaar. En de temperatuur was ook prima voor een heerlijke golfronde.

Aan de start uiteindelijk 18 spelers die de vroege rit naar Nunspeet hadden gemaakt. Om 10 uur werd er gestart en iets na drieën was iedereen na een ronde van 4½ uur weer binnen. De warme oliebollen stonden al klaar voor eenieder.

Deze ronde waren er 4 speciale verrichten. Arno pakte de leary op Zuid 6. De bedoelde neary op zuid 3 stond uiteindelijk op zuid 8 en werd, samen met de leary op oost 2 en de neary op oost 3, gepakt door Martijn. De "specials man" . 

Ondanks de lastige greens, beetje hobbelig maar toch verrassend snel, waren er 7 personen die een birdie wisten te maken. René, Martijn, Otto, Arno, Jan-Pieter en Cees noteerde 1 cirkeltje op de kaart. Matthijs wist 2 birdies te maken.

En dan de uitslag. Gevarieerde scores. Hoge netto’s tot mooie lage netto’s. De baan was niet qualifying, groot aantal afslagplaatsen stond naar voren, en dat is dan weer jammer voor de top scores.

Derde plaats voor Marloes met bruto 92 en een mooie 71 netto. Tweede plaats voor Matthijs met 83 bruto en 70 netto. Maar de winnaar vandaag met bruto 87 en een fraaie 68 netto is René.
Gefeliciteerd met deze mooie resultaten. De 3 top ontving een verrassingspakket voor de feestdagen.

Dank aan de medespelers voor jullie komst naar Nunspeet. Het was gezellig. 
Eenieder van de GVN prettige feestdagen en een fijne jaarwisseling gewenst.
Tot in 2024 bij een volgend GVN evenement.

Groet,
Hans

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfclub van Nederland?

Lidmaatschappen