Volg ons

NGF competitie - weekend 5

Een aantal teams speelde alweer de laatste ronde voor de NGF competitie van dit jaar.

Heren 1 Senioren (50+) kon helaas helaas de laaste ronde de degradatie niet voorkomen. Na een aantal jaren hoofdklasse met 1x het landskampioenschap als prijs spelen de heren volgend jaar in de 1e klasse.
De heren wisten Emmeloord voor te blijven in de poule. Helaas degraderen de onderste twee teams.

Heren 1 Senioren (65+) speelt volgend jaar naar verwachting wederom in de hoofdklasse van de 65+ 18 holes competitie. De laatste op 3 mei ging dan niet door, de heren dienen 10 mei terug te komen op De Keppelse, degradatie in deze poule is niet mogelijk. 

Dames 1 wist handhaving in de 2e klasse veilig te stellen door een mooie 19-3 overwinning op de dames van Westerpark. Wie weet kunnen de dames komend weekend nog een gooi doen naar de 2e plaats in de poule. Dan dient de eerder afgelaste ronde tegen Old Course Loenen ingehaald te worden. Veel succes dames !

Voor Heren 4 is het nog een weekje wachten voor de laatste speelronde. Helaas was Zeewolde, net als eerder bij Dames 1, (nog) niet in de jusite conditie.  De heren spelen theoretisch dan nog voor het niet laatste worden in de poule. Helaas degraderen de nummers 4 en 5. Komend jaar is er een terugkeer naar de 5e klasse. Hopelijk zijn de handicaps onderling binnen de poule dan iets meer gelijkwaardig.

Heren 3, met 1 winstpartij en 1 gedeelde pot, blijft in de 4e klasse . De heren eindigen als nummer 3 in de poule. De laatste ronde werd er nipt verloren van Leeuwenbergh. De heren van Rozenstein uit Wassenaar pakten de eind overwinning in de poule. 

Heren 2 wist op de laatste speelronde op Wilnis, thuisbaan van Veldzijde, tegen De Purmer een mooie overwinning te pakken. Daarmee eindigde heren op de 3e plaats in de eindklassering.

En ja dan Heren 1.  Zoals captain Dylan aangaf in z'n speech na afloop, is er een beetje sprake van een FC volendam of Excelsior gevoel. Promoveerden de heren een tweetal jaren geleden naar de hoofdklasse, afgelopen jaar vlogen ze daar keihard weer uit. 
Dit jaar met een team met nieuw vers bloed werden alle wedstrijden gewonnen. Soms overtuigend en de andere nipt. Maar uiteindelijk de volle winstpunten. Acht uit vier! 
Heren van harte gefeliciteerd met het kampioenschap! Op weer naar de hoofdklasse volgend jaar!

Voor alle standen en uitslagen zie de competitie website.

Groet,
Hans

 

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfclub van Nederland?

Lidmaatschappen