Volg ons

NGF competitie - de laatste ronde

De voorjaars competitie is alweer voorbij. De 5e en laatste ronde is gespeeld en de eindstanden zijn bekend.

Alle uitslagen en standen staan op de NGF-competitie site.

Dames 1: De GVN dames wisten hun laatste wedstrijd tegen Groendael te winnen met 11-7 met behoud in de 2e klasse als resultaat. De ochtend sessie was nog 4-2 voor de dames uit Wassenaar. De middagsessie werd door onze dames overtuigend met 9-3 afgesloten. De Rijswijkse werd uiteindelijk kampioen met 4 gewonnen partijen.
Volgend jaar wederom 2e klasse zij het in het 18 holes format.

Heren 1: De heren waren de laatste dag gastheer op de Turfvaert en konden niks meer veranderen aan degradatie uit de hoofdklasse. Net als Olympus. De Purmer de kampioen van deze poule met 4 overwinningen.

Heren 2: Ook Heren 2 was de laatste dag gastheer en deden dat op Spaarnwoude. Handhaving was al zo’n beetje zeker. De Haarlemmermeersche 1 werd in deze poule kampioen met 3 overwinningen.

Heren 3: Helaas ook voor Heren 3 is degradatie het eindresultaat van deze competitie. De laatste speeldag werd er met 11-7 verloren van de Rijswijkse1. Mocht voor laatstgenoemde team niet helpen. Ook zij degraderen naar de 4e klasse.

Heren 4: Op de laatste speeldag werd er met 13-5 verloren van de Zaanse. Door 2 eerdere overwinningen waren de heren al veilig en was degradatie niet meer mogelijk.
Dirkshorn 1 werd, ondanks dat ze laatste dag niet meer hoefde te spelen, de kampioen van deze poule.

Heren 5: De laatste dag werd en “nipt” verloten van de uiteindelijke nummer 2 in de poule, De Koepel. Dorhout Mees was al zeker van degradatie. Behoud in de 4e klasse dus voor de GVN-heren. Het team van de lage mors werd uiteindelijk overduidelijk kampioen met 4 overwinningen.

Heren 6: Het was nog flink spannend wie de plaatsen 2 tot en met 5 zou bezetten in de poule. Duidelijk dat de Strijensche, met grotendeels single handicappers waaronder een speler met een + handicap, de kampioen zou worden. Vier overwinningen en een doelsaldo van +60!
Heren 6 wist uiteindelijk in een spannende strijd met de Turfvaert de 3e plek in de poule te pakken. Van de Turfvaert werd met 11-7 gewonnen na de ochtendsessie met 4-2 verloten te hebben. Uiteindelijk een derde plaats in de poule.

Heren 1 Senioren: De heren waren gastheer de laatste dag op Waterland. Het kampioenschap was al binnengehaald. Een vervolg op weg naar de finale voor het landskampioenschap zit er waarschijnlijk niet in. De doelsaldo’s van de andere poulewinnaars is naar verwachting beter en alleen de beste 4 gaan door. Maar heren alsnog van harte met de 1e plaats in jullie poule

Heren 2 Senioren: Op de laatste dag werd er nog even uitgehaald tegen De Keppelse. Het werd 19-3.
Daarmee zijn de heren 2e in de poule geworden. De Lochemse de uiteindelijke kampioen.

Het zit er dus alweer op. Voor komend jaar gaan er een aantal veranderingen doorgevoerd worden in de competitie. Belangrijkste dus dan de 27 holes competitie in een aantal klasse, Heren 3e tot en met de 5e klasse en dames 2e tot en met de 4e klasse, teruggebracht gaan worden naar 18 holes.
Minder holes maar het blijft nog steeds matchplay wat gewoon een heel leuk spelletje is en wat we eigenlijk te weinig spelen.

Groet,
Hans

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfclub van Nederland?

Lidmaatschappen