Volg ons

NGF competitie 2023 - update 4

De 4e speelronde van de NGF-competitie. Er is gestreden voor het kampioenschap en voor behoud. Wie heeft overwonnen.

Alle uitslagen en standen staan op de NGF-competitie site.

Dames 1: Te gast bij de dames van Olympus werd er helaas verloren van Kaagerzoom. Uitslag 3-15.
De Rijswijkse pakte een 13-5 winst op Groendael. Komende zondag spelen de dames tegen Groendael en is winst van belang om te handhaven in de 2e klasse.  Indien de Rijswijkse wint van Olympus dan is behoud in de 2e klasse zeker.

Herren 1: Helaas werd ook de laatste speelronde tegen Liemeer verloren. Her werd uiteindelijk 5-13. Liemeer had deze ronde een speler van stal gehaald met een +4.9 handicap. De andere pot in de poule werd met 13-5 gewonnen door De Purmer tegen Olympus. De heren zijn komende zondag gastheer. De laatste plaats en daarmee degradatie en terug naar de 1e klasse is helaas een feit.

Heren 2: Tegen de Heemskerkse werd met 10-8 gewonnen en daarmee is handhaving bereikt. De Haarlemmermeersche won met 11-7 van de Amsterdamse. Omdat GVN komende zondag gastheer is gaan De Amsterdamse en de Haarlemmermeersche uitmaken wie er kampioen gaat worden.

Heren 3: Helaas werd er op De Hoge Dijk verloren van Kleiburg. De Rijswijkse en de Hooge Rotterdamsche deelde de punten. Met nog 1 speelronde te gaan valt degradatie helaas niet meer te voorkomen. De laatste 2 teams in de poule degraderen.

Heren 4: De heren wisten met 11-7 te winnen van Liemeer en daarmee is behoud in de 3e klasse gegarandeerd. Dirkshorn won met 16-2 van Veldzijde en is daarmee kampioen geworden in de poule. In de laatste ronde zal in een direct duel met de Zaande bepaalde gaan worden worden wie als 2e zal eindigen in de poule.

Heren 5: De heren waren afgelopen zondag gastheer op het Rijk van Nunspeet. De bezoekende spelers die hier nog nooit hadden gespeeld waren vol lof over de baan. Misschien dan de greens niet helemaal. De Lage Mors pakte alle punten tegen Dorhout Mees. Eerstgenoemde kan daarmee het kampioenschap al in potlood noteren. Dorhout Mees is zeker gedegradeerd.
De Koepel pakte tegen de Twentsche de winst met 14-4.

Heren 6: De heren wisten tegen de Stok een nipte overwinning van 10-8 te pakken. Omdat er in de 5e klasse geen degradatie mogelijk is kan er a.s. zondag op Midden-Brabant vrijuit gespeeld worden.
De Strijensche is met 1 speelronde te gaan niet meer in te halen en kampioen. Gezien de handicaps van de spelers meer dan logisch.

Heren Senioren 1: De heren wisten tegen De Koggen nipt de overwinning te pakken. Het werd 12-10. Almeerderhout won met 15-7 van de Rijswijkse. Heren 1 is, met het gastheerschap komende zondag, niet meer in te halen en is daarmee kampioen geworden. Gefeliciteerd heren! Hopelijk op naar (wederom) het landskampioenschap.

Heren Senioren 2: Helaas wisten de heren in een directe confrontatie om het kampioenschap net niet te winnen van de Lochemse. De heren uit Lochem zijn niet meer in te halen en daarme kampioen. De Keppelse won met 13-9 van de Nunspeetse. Komende vrijdag gaan de GVN en De Keppelse onderling uitmaken wie als 2e in de poule  gaat eindigen.

 

Teams veel succes en plezier komende vrijdag of zondag.

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfclub van Nederland?

Lidmaatschappen