Volg ons

NGF Competitie 2022 update 1

Het eerste weekend van de competitie is er één met een verhaal. Het laatste weekend van maart was zeer zonnig en warm en een weekend waar de zonnebrand weer nodig was. Een week later is het “maart roert zijn staart en april doet wat het wil”. Sneeuw in Nederland!
Hoewel de meeste sneeuw tegen vrijdag al weer weg was waren er toch banen die al wisten dat de 1e ronde van de competitie op zondag niet door zou gaan.  

Helaas had dat voor GVN Heren 6 gevolgen. Uitslapen op 3 april en weten dat je op 15 mei moet inhalen. 

De overige teams gingen wel de strijd aan of hadden een “thuisdag” (dames 1 en heren 2). Met het koude weer wel lekker. Voor komende zondag lijkt het beter te worden met minder wind en minder kans op buien.

Heren 1 moest richting gastheer Leeuwenbergh en wist een prima overwinning van 15-3 op de Amsterdamse binnen te halen. Grevenlingenhout pakte een duidelijke overwinning van 16-2 op Cromstrijen.

Heren 3 speelde de 1e ronde op De Hilversumsche tegen de heren van Waterland. In de ochtend en middagsessie wisten de heren de meeste punten te pakken met als resultaat een 12-6 overwinning. De andere match ging tussen De Pan en Olympus met een 10-8 overwinning voor de heren uit Amsterdam

Heren 4 ging richting de Zaanse voor hun match tegen De Noordhollandse. Helaas net met 8-10 verloren. De Goyer pakte een overtuigende 16-2 tegen de Wesfriese.

Heren 5 speelde hun 1e ronde op de Goyer. De heren konden het net niet bolwerken tegen Liemeer. Een 8-10 uitslag. De heren van Nieuwediep uit Den Helder pakte de andere overwinning in de poule op de heren van de Zaanse met 10-8.

De heren van GVN 7 (zie de foto) werden ontvangen op en door Kavel II Beemster. Tegen de heren van Old Couse Loenen 3 werd een prima overwinning van 15-3 geboekt. Ook Dirkshorn pakte een 15-3 overwinning op de heren van Houtrak.

Komend weekend gaat het spel weer verder. Heren 3 en heren 4 zijn dan ontvangend team op hun thuisbanen. Heren 6 kan voor het eerst aan de bak tegen Olympus. De heren senioren beginnen komende vrijdag 8 april met hun competitie.

Veel succes allen!

Groet,
Hans Bijlsma

Voor de competitie uitslagen zie de NGF competitie site

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfclub van Nederland?

Lidmaatschappen