Volg ons

Luxemburg trip

Op 6 en 7 augustus stond ons jaarlijkse zomer weekendtripje weer op het programma. Nadat we de laatste jaren op diverse plaatsen in Duitsland waren geweest, reisden we deze keer naar Luxemburg.

Op vrijdag 5 augustus druppelden de 32 deelnemers al binnen bij Hotel du Commerce aan de voet van het fraaie chateau van Clervaux. Voor een aantal van ons een bekende plek, want in 2007 (15 jaar geleden alweer!) waren we hier ook al eens met GVN.

Na een eerste avond met een gezamelijk diner en een gezellige afsluiting in de bar stonden de deelnemers zaterdagochtend fris en fruitig aan de start op de nabijgelegen golfbaan van Clervaux. Die begint al direct met een erg uitdagend teeshot, dus iedereen stond direct op scherp. En dat was nodig ook, want in het vervolg van de 18 holes kreeg je continu te maken met flinke hoogteverschillen, schuine liggingen en blinde schoten. Een buggy was geen overbodige luxe en velen hadden daar dus ook voor gekozen. Des te meer respect voor degenen die de baan lopend aflegden.

Qua resultaat was het de dag van de dames, die de gehele top 3 voor zich opeisten. En dat dan ook nog met bijzonder mooie scores. De derde plaats was voor Caroline Lugtenburg met netto 66 en Petra den Ouden werd tweede met netto 65. Maar de absolute uitblinker en dagwinnaar was Jeanne van der Linden met een prachtige 63 netto. Gelukkig deden de heren wel iets terug op de speciale verrichtingen, John van der Spek won de leary op hole 3 en Mark Bijster de neary op hole 10.

Ook op zondag weer veel dames in de top van de uitslag. Miranda Hoogerdijk schoot uit de startblokken met maar liefst 3 birdies op de eerste 9. In het vervolg viel ze iets terug, maar uiteindelijk werd het toch een mooie netto 69. Dezelfde score werd binnengebracht door Nick van Bergen en Jeanne van de Linden. Angelique Moerman deed het nog iets beter met een netto 68 en gelukkig voor de mannen was daar dan toch weer Thomas Hoyer om de eer hoog te houden. Met 67 netto werd hij de dagwinnaar. Jeanne won de neary op hole 18 en de leary op hole 8 was voor Linda de Koning.

En dan het eindklassement. Daarin werd Miranda derde met een totaal van 143. Hetzelfde resultaat als Thomas, op basis van zijn lagere handicap werd hij daarmee tweede. En na twee van zulke goede dagen kon het niet anders dan dat Jeanne de eindoverwinning naar zich toe trok. Met een totaal van 132 was zij maar liefst 11 slagen beter dan de eerste achtervolgers. Van harte gefeliciteerd Jeanne!

Graag bedanken we alle deelnemers voor wederom een heel leuk GVN-weekend. Graag tot een volgende keer!

Groeten,
Dylan en Hans

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfclub van Nederland?

Lidmaatschappen